Emily (18) in

Hoe moet ik het vertellen?

Hallo,

Toen ik 7 was zijn mijn ouders geschieden.
Dit was een vredige scheiding alleen nu hebben ze sinds de bruiloft van mijn moeder, een paar jaar geleden, ontzettende ruzie.
Ik merk nu eigenlijk pas de emotionele gevolgen hiervan voor mij.
Daarom ben ik naar mijn huisarts gegaan en krijg ik psychische hulp.
Ik heb het al aan mijn moeder verteld en zij vatte het erg goed op en was heel blij voor mij, maar ik weet niet zo goed hoe ik het aan mijn vader moet vertellen. Ik wil hem namelijk niet een schuldgevoel geven maar de reden dat ik nu last heb is wel de scheiding en alle nare dingen die er bij zijn komen kijken.
Hebben jullie tips voor hoe ik het gesprek zo goed mogelijk kan laten verlopen?

Groetjes Emily

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AniqueLisa Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anique
Anique

Lieve Emily, Dankjewel voor je berichtje! Wat jij schrijft herken ik heel goed. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 was en merkte veel later pas wat de (emotionele) gevolgen waren. Ik wil je graag zeggen dat ik het ontzettend knap van je vind dat je hiervoor naar je huisarts bent gegaan en hulp hebt gezocht. Dit is best wel een grote stap en mag je best heel trots op zijn. Zoiets is natuurlijk lastig om met je ouders te delen, maar gelukkig vatte je moeder het goed op! Ik snap dat je het lastig vindt om een goede manier… Lees verder »

Lisa
Lisa

Hoi Emily, Wat goed dat je ons hebt weten te vinden en dat je hier je gevoelens komt delen! Allereerst, wat fijn om te horen dat de scheiding toen je 7 was, zo vredig is vergaan. Tegelijkertijd maakt dat het misschien extra lastig wanneer er – zoals nu bij jou – opeens wél veel ruzie bij komt kijken. Wat vervelend om te lezen dat er sinds een paar jaar ontzettende ruzie is tussen jouw ouders. Ik kan me zo goed voorstellen hoe lastig dat moet zijn! Wat knap van je dat je bij jezelf hebt opgemerkt dat je hier emotioneel… Lees verder »