C (13 jaar) in

Hoe krijg ik weer een band met mama?

Hallo ik ben een meisje van 13 en wil voor de rest anoniem blijven. Mijn moeder heeft sinds bijna een jaar een nieuwe vriend en dat vind ik echt klote want alle aandacht gaat nu alleen naar hem. Ik hoef maar 1 ding verkeerd te zeggen en ze word al boos. Mijn moeder wordt niet snel boos maar alleen als het over haar vriend gaat. Maar er zijn een paar probleempjes, mijn moeder en haar vriend willen volgende maand samen wonen maar dat wil ik echt niet ik mag hem niet hij is gwn kut en echt een betweter en daar kan ik echt niet tegen. En volgend jaar willen ze ook nog trouwen dat wil ik echt niet.En sinds mijn moeder met haar vriend is moet ik me ineens aan regels houden ik moet eerder naar bed alleen omdat me moeder met hem wil bellen of smsen en dan zegt ze dat ze privacy wilt terwijl ze elke dag bij hem is en in het weekend is ze sochtends om 11 uur weg en komt ze soms wel 23.30 thuis in de tussen tijd rond 19.00 brengt ze wel eten naar huis toe want ik ga echt niet bij me moeder en haar vriend thuis eten dat vind ik echt niet leuk. Ik heb ook nog een broertje van 8 en die vind het allemaal niet erg want het maakt hem niet veel uit wat er gebeurt. Ik heb nu wel best wel vaak ruzie met mijn moeder. Ik praat er ook over de vriend van mijn moeder dat ik het niet leuk vind enzo maar ze zegt dat ik me aanstel en als ik Door zeur met dat gezeik dat ik maar bij mijn opa en oma moet WONEN dat wil ik echt niet want mijn opa is echt super super super streng en daar mag ik ook bijna nix. En bij mijn vader wonen kan ook niet. Ik noem hem echt geen stiefvader hij is voor mij maar gwn een vreemdeling. GRAAG tips om weer een band met mijn moeder te krijgen en dat de vriend weggaat

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bella
Bella
8 jaren geleden

Ik snap wat er aan de hand is.ik heb namelelijk een stief moeder en wij zijn heel verschilend.en we hebben het nu heel leuk.en wardoor we het leuk hebben is om dat ik de dingen leuk ben gaan vinden die zij ook leuk vind.

Emmeline
Emmeline
8 jaren geleden

Hoi, Wat dapper dat je jouw verhaal plaatst op ons forum! Het klinkt als een moeilijke situatie voor jou en je moeder. Je kunt je moeder namelijk niet dwingen om het uit te maken met haar vriend, maar zoals het nu gaat is ook niet goed. Het lijkt me goed dat je al met haar gepraat hebt en blijf dat doen! Misschien moet je beginnen met kleine dingen te vragen, bijvoorbeeld of ze eerder thuis wil komen ’s avonds. Op deze manier voelt ze zich misschien minder aangevallen en kan ze beter luisteren naar wat jij wilt. Natuurlijk hoef jij… Lees verder »