anoniem (14) in

Hoe kan ik over mijn gevoelens praten?

hoi mijn ouders zijn nu 2 jaar denk ik gescheiden alleen ik merk dat ik er steeds meer last van krijg en dat ik en mijn moeder veel meer ruzie hebben. en ik praat ook niet meer over me gevoelens en klap dicht maar ik zou er wel graag over willen praten weten jullie wat?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Evie
2 maanden geleden

hoi ik heb dat gevoel ook gehad toen mijn ouders gingen scheiden mij hielp het heel erg om in een dagboek te schrijven of praat met een buddy ik hoop dat je wat aan mijn tip hebt liefs evie

Robbert
Robbert
2 maanden geleden

Beste anoniem, Wat voor mij nog weleens hielp. Als mijn moeder en ik ruzie kregen, dan nam ik even een stap terug om even af te koelen en later weer een gesprek aan te gaan. Ik kan begrijpen dat het enorm lastig is om te praten met je moeder over de scheiding, maar het is ook belangrijk om jouw gevoelens over de situatie aan haar uit te leggen. Mijn moeder vergeleek mij vaak met mijn vader als ik een fout maakte of een reactie deed die haar aan hem deed denken. Op een gegeven moment was ik er klaar mee… Lees verder »

Robbert
Robbert
2 maanden geleden

Beste anoniem, Ten eerste heel goed dat je op dit forum je vragen stelt en jij je vragen kwijt kan. Voel je vrij om elk vraag te stellen die je hebt of je even van je af wilt schrijven. Het is niet vreemd dat je op een gegeven moment meer last krijgt van de scheiding. Zelf had ik daar in het begin nog geen last van, maar op een gegeven moment kwam ik erachter dat het ook lastiger werd. Heb je misschien een idee hoe dit is ontstaan? Zelf heb ik ook ruzie gehad met mijn moeder na de scheiding.… Lees verder »

Anoniem
2 maanden geleden
Reply to  Robbert

hoi Robbert,
meestal gaat het ook over de kleinste dingen en worden we allebei boos. en meestal klap ik dicht als het over de scheiding gaat of als ik het gevoel krijg dat het door de scheiding komt en kan ik het niet zeggen, maar dat wil ik wel graag.

en dankje voor je tip!

Seppe
2 maanden geleden

goede vraag , soms moet je beginnen bij iemand waar jij je fijn bij voelt zoals je beste vriend(in). Dat heb ik ook gedaan

Anoniem
2 maanden geleden
Reply to  Seppe

hoi Seppe,
ga ik doen dankje!

Romee
2 maanden geleden

Hoi anoniem, Allereerst wil ik je zeggen dat ik het ontzettend dapper van je vindt dat je jouw vraag op ons Forum hebt durven stellen! Omdat ik veel in jouw verhaal herken wil ik graag mijn verhaal met je delen. Ik hoop dat je hier iets aan zal hebben en jouw situatie zal verbeteren. Zelf had ik ook veel last van de scheiding toen ik jouw leeftijd had. Mijn ouders gingen toen ik vrij jong was uit elkaar en ik merkte dat hoe ouder ik werd, ik steeds meer vragen begon te krijgen. Hierdoor begon ik steeds meer ruzie te… Lees verder »

Anoniem
2 maanden geleden
Reply to  Romee

hoi Romee,
dankjewel voor je hulp ik ga proberen om het op te schrijven!

Sangita
2 maanden geleden

Lieve anoniem, Wat fijn dat je hier op het forum van Villa Pinedo je vraag stelt! Ik kan mij heel goed vinden in jouw verhaal. Toen mijn ouders gingen scheiden klapte ik ook dicht. Ik had veel woede en verdriet die ik in het begin niet uitte. Dit zorgde ervoor dat ik mij heel eenzaam ging voelen want ik dacht dat er toch niemand was die het begreep. Herken je dit? Ik ben in stapjes begonnen met het uiten van mij gevoel. Vaak vond ik dit lastig want ik was boos en verdrietig waardoor een gesprek voeren lastig was. Ik… Lees verder »

Anoniem
2 maanden geleden
Reply to  Sangita

hoi Sangita,
dankje voor je tip ik ga het proberen!