Elisa (18) in

Hoe kan ik ons opvrolijken?

Hoi, mijn ouders zitten middenin een scheiding. Mijn vader is verliefd geworden op een Filipijnse vrouw van 15 jaar jonger dan hem, toen hij daar pas geleden op vakantie was met een vriend. Toen hij terugkwam deed hij erg afstandelijk tegen mij en mijn moeder. Een dag voor oud en nieuw kwam ik thuis van mijn werk en zat mijn moeder alleen te huilen op de bank en vertelde ze me dat zij en papa gingen scheiden. Papa was op dat moment al niet meer thuis, maar bij een vriend waar hij voorlopig ging wonen. Ik was er echt kapot van, maar eigenlijk is dit nog niet eens het ergste aan de situatie. De reden dat ze dus uit elkaar gaan is om die vrouw in de Filipijnen. 2 weken nadat ik had gehoord dat mijn ouders gingen scheiden, is mijn vader naar de Filipijnen vertrokken om daar te gaan wonen:( Hij liet hier alles in de steek: mij, mijn broer die al op zichzelf woont en natuurlijk mijn lieve arme moeder. Hij zei: ‘Ach, jullie zijn al volwassen, wat heb ik hier nog te zoeken?’ Terwijl ik nog maar een week 18 was… Ik was een tijdje depressief en kon niks. Hoe kon hij zijn eigen dochter waarmee hij een super goede band heeft, als grof vuil achterlaten? En hoe kon hij opeens na een huwelijk van 38 jaar opeens mijn moeder zo aan de kant smijten? Ik begrijp er nog steeds helemaal niks van en denk oprecht dat mijn vader een psychische stoornis heeft opgelopen. Nu heeft hij plannen over een kind en trouwens met die Filipijnse vrouw en mijn moeder is ontroostbaar. Hoe kan ik ons opvrolijken?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SabineAnne Roos Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sabine

Lieve Elisa, Wat een verschrikkelijke maar herkenbare situatie. Wat goed dat je het forum hebt gevonden en hier je verhaal met ons deelt! Ik ken het gevoel van een super goeie band met je vader hebben en je aan de kant gezet voelen. Ik weet niet meer hoe vaak ik de woorden:”Ik ben gewoon aan de weg gezet als grof vuil..” heb gebruikt. Gevoeld heb ik ze nog veel meer. Mijn vader is niet naar het buitenland vertrokken maar wel na een lang huwelijk opeens voor een jongere vrouw gevallen en de benen genomen (Ik was net een half jaar… Lees verder »

Anne Roos

Lieve Elisa, Wat fijn dat je ons forum gevonden hebt! Wat een bizarre situatie zeg, ik snap heel goed dat je je even geen raad weet. Een scheiding gooit natuurlijk altijd alles op z’n kop, in jouw geval wel heel snel en heftig, zeker omdat je vader opeens in het buitenland woont. Ik hoop dat je vader na een poosje misschien beseft dat hij deze situatie niet zo handig heeft aangepakt (om het maar even netjes te zeggen), maar het lijkt me inderdaad een goed idee om je voor nu vooral te richten op jou en je moeder. Het is… Lees verder »