Cristina (10 jaar) in

Hoe kan ik omgaan met ruzies?

hoe kan ik omgaan met ruzies?

mijn ouders zijn al 3 jaar gescheiden en mijn vader blijft er maar aan hangen dat mijn moeder een nieuwe vriend heeft. hij word al boos als ik vraag of ik iets mag meenemen van mijn vader naar mijn moeder ( ik mag geen spullen meenemen van mijn vader ) hij zegt dat alles wat naar mijn moeder toe gaat nooit meer terug komt en dus word “gestolen”, ook mag ik geen dingen kopen voor bij mijn moeder met het geld bij mijn vader. en soms ontstaan er ruzies omdat ik dat soort dingen vraag. als er dan een erge ruzie ontstaat, dan kan hij gaan schreeuwen zeggen: als jou kinderen later worden afgepakt en je bent niet zo verdrietig als mij? dan geef je niet om je kinderen. vaak ben ik dan verdrietig, bang en soms ook weleens boos. ook jaloers omdat mijn stiefzus wel dingen mag kopen en spullen heen en weer mee mag nemen.

zelf geeft het mij een gevoel dat omdat bijna iedereen die ik ken met gescheiden ouders gewoon spullen mee mogen nemen en dingen mogen kopen dat ik geen ouders heb net zoals alle andere mensen met gescheiden ouders. ik weet niet hoe ik hier mee om moet gaan. kan iemand mij dat vertellen???

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marlijn
1 maand geleden

Hee lieve Cristina! Wat fijn dat je dit forum gevonden hebt. Ik vind het heel vervelend voor je dat je het gevoel hebt dat het bij jou anders gaat dan bij andere kinderen met gescheiden ouders. Daarover wil ik zeggen: weet dat je niet alleen bent! Je bent echt niet de enige die dit meemaakt. Ik heb niet precies hetzelfde meegemaakt, maar ik herken het boos zijn wel. Mijn moeder was tijdens en na de scheiding ook best wel gespannen en er was bij mij ook veel ruzie thuis. Ik had het gevoel dat ik op mijn tenen moest lopen… Lees verder »

Keet
1 maand geleden

Hoi Cristina, Wat goed dat je een berichtje hier hebt geplaatst! En wat heb je trouwens een mooie naam. Ik kan me heel goed voorstellen dat je veel verschillende gevoelens hebt. Dat is helemaal niet raar. Je weet al heel goed wat je voelt. Super knap. Een scheiding kan voor vervelende gevoelens zorgen. Al helemaal als er wel eens ruzie is en mensen schreeuwen. Dat heb ik ook gehad. Je hebt opeens twee huizen, en ik kan me voorstellen dat je dan graag je eigen spullen bij je hebt. Ik mocht ook niet veel spullen meenemen naar mijn vader. Ik… Lees verder »