Rachel (16) in

Hoe kan ik mijn zusjes helpen?

Hey, mijn ouders zijn bijna een jaar gescheiden nu. En mijn vader heeft een nieuwe vriendin. Mijn zusje heeft er super veel moeite mee en is ook gewoon niet blij als we bij die vriendin zijn. Ze wilt het liefst nooit daar zijn en niet praten, ze loopt bij een psycholoog door de scheiding. Over 2 maanden gaan we op vakantie met z’n alle (7 man) en het zou wel zo fijn zijn als me zusje normale gesprekken kan voeren met die vriendin en het gewoon naar haar zin heeft. Help mij! Hoe kan ik mij zusje helpen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsten
4 maanden geleden

Hey Rachel, Allereerst wat ben jij een toffe zus dat je je zusje wilt helpen. Ik herken dit wel. Mijn vader trok na de scheiding gelijk bij zijn nieuwe vriendin in en zij is er bijna altijd bij als we met hem afspreken. Hier heeft mijn zusje in het begin ook erg last mee gehad, mijn broertje kreeg dat pas later. Ik zelf, ik heb mij er maar bij neergelegd dat zij er eenmaal is. Maar dat is niet makkelijk, voor jou niet, je zusje niet en voor je vader en zijn vriendin niet. Er verandert een hoop in jullie… Lees verder »

Nicolien
4 maanden geleden

Hey Rachel, Wat lief dat je je zusje graag wilt helpen! Toen mijn ouders gescheiden waren en mijn vader een nieuwe vriendin kreeg vond ik dat eerst ook lastig. Uiteindelijk heb ik wel een goede band met haar kunnen opbouwen. Hoe vind jij het zelf dat je vader een nieuwe vriendin heeft? Vind jij haar wel aardig? Ik vond het zelf fijn om met mijn zus over de situatie te kunnen praten. Ik denk dat dat ook is wat jij je zusje kan bieden; er voor haar zijn, naar haar luisteren als ze wel een keer behoefte heeft om erover… Lees verder »