Floor (11 jaar) in

Hoe kan ik het verwerken

Het is nu al ongeveer één maand geleden bekend gemaakt dat mijn ouders gaan scheiden en ze zijn nu ook al allebei verliefd op een andere man/vrouw. Niet dat ik dat erg vind, maar ik denk er nog wel vaak over na, maar… Blijf ik er nog heel lang mee zitten? En hoe kan ik dit nieuws verwerken? Wie geeft me tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Vivianne
Vivianne
10 jaren geleden

Hoi Floor,

Eigenlijk is er niet echt 1 manier die voor iedereen werkt, helaas! Een maandje is nog maar heel kort en alles zit nog heel vers in je geheugen.

Een tip die ik je kan geven is dat je niet meteen alles uit je hoofd moet proberen te zetten. Er gaat de komende tijd heel erg veel voor je veranderen en het is helemaal niet erg als je je daardoor super rot voelt. Ook al wil je alleen maar alleen zijn en heel veel huilen. Niets wat je doet, is fout.

Heel veel succes!
Liefs, Vivianne

Cor
Cor
10 jaren geleden

Hoi Floor,

Het is idd altijd lastig wanneer je ouders gaan scheiden en helaas wordt het vaak een vechtscheiding waar helaas de kinderen tussenin staan. Ik sluit mezelf een beetje aan, bij de vorige sprekers, probeer iets te zoeken wat ontspannend voor jou werkt kan van alles zijn, ook iets fysieks kan heilzaam zijn zoals sporten, kun je lekker je hoofd leegmaken.
Mocht je onverwachts met problemen zitten kun altijd bellen of chatten met een stichting, bijvoorbeeld de kindertelefoon, of sensoor.nl of awel.be en zo zijn er tal van anderen waar je terecht kunt, veel sterkte verder!

Florine
Florine
10 jaren geleden

Hee Floor! Horen dat je ouders gaan scheiden is altijd naar, voor iedereen. Ik heb het zelf heel moeilijk gehad met de scheiding van mijn ouders. Eerst deed ik alsof er niets aan de hand was. Maar na drie jaar had ik nachtmerries en flashbacks van de ruzies voor de scheiding. Mijn ouders hebben altijd veel ruzie gehad en ook na de scheiding. Ik stond er vaak letterlijk en figuurlijk tussen in. Op een gegeven moment ben ik naar een psychologe gegaan. Dat heeft voor mij opgelucht en een beetje geholpen. Ik werd wat rustiger in mijn hoofd en had… Lees verder »

Tessa
Tessa
10 jaren geleden

Hoi Floor, Iedereen zal zijn eigen manier van verwerken hebben. Het is dus eigenlijk onmogelijk om te zeggen hoe lang je nog nodig zal hebben om het te verwerken. Het is namelijk pas een maand geleden gebeurd, en het ligt er nu heel erg aan hoe je ouders het nu allemaal zullen gaan aanpakken. Hoe je het beste de scheiding kan verwerken, verscheelt ook per persoon. Mij heeft het bijvoorbeeld altijd heel erg geholpen om te tekenen of muziek te luisteren. Ik praatte er ook heel veel over met mensen. Je zult vanzelf wel merken wat het beste bij jou… Lees verder »