k. (15 jaar) in

Hij voelt niet meer als mijn vader

Beste lezers,
Mijn ouders zijn sinds 3 jaar geleden gescheiden. Dat was best moeilijk, want in dat zelfde jaar is mijn oma overleden en mijn oma wist niks van de scheiding van mijn ouders. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik hier moet schrijven wat ik heb meegemaakt, maar ik probeer het zo goed mogelijk uitteleggen aan jullie.
Mijn ouders zijn gescheiden doordat mijn vader is vreemd gegaan toen hij voor zijn werk in Engeland was. Hij is nu ook getrouwd met een Engelse vrouw en ik heb 2 Engelse stiefzussen. Vorig jaar zomer zijn ze naar Nederland gekomen voor mijn vader en toen veranderden pas echt alles. Sindsdien ben ik niet meer alleen met mijn vader en broer. Nu zijn hun er ook bij. Het communiceren met hun nog best moeilijk. Ik kan wel Engels, maar zij kunnen nog niet goed Nederlands. In het begin was het nog niet zo erg en waren er nog geen problemen. Later kwamen pas echt de problemen. Sinds de scheiding van mijn ouders had ik wel al een veel slechtere band met mijn vader omdat ik het hem niet kan vergeven dat hij mijn moeder zo in de steek heeft gelaten. Nu is die band alleen nog maar slechter geworden. Hij heeft 6 maanden lang voor zich gehouden dat hij getrouwd is met zijn nieuwe vrouw. Mijn stiefzussen mochten niks zeggen tegen ons. Totdat mijn moeder er zelf achter kwam. Ik ben nog steeds heel kwaad daarover. Maar ik probeerde toch maar door te gaan met mijn leven. Maar afgelopen zomer heeft hij weer gelogen. Hij zei dat hij niet genoeg geld had om echt op vakantie te gaan. Dus gingen mijn vader, broer en ik maar naar Engeland want daar heeft hij een huis. Op zich was dat best een leuke vakantie. Maar van de 3 weken dat ik bij hem zou zijn was ik maar 5 dagen bij hem. Toen de laatste 3 weken waar aangebroken zag ik op Facebook dat mijn stiefzussen naar Turkije gingen. Dus ik had hem daar mee geconfronteerd en hij biechtte alles op. Hij had nog zo gezegd dat hij niet genoeg geld had voor een duur reisje naar bijvoorbeeld Turkije. Ik heb mijn vader toen 2 maanden niet gezien omdat ik het niet wou. Hoe kan hij zo erg liegen om dingen. Hij praat slecht. Hij laat mijn slecht voelen. Hij voelt niet meer als mijn vader, ook al is hij het wel. Ik zie mijn stiefvader nog meer als mijn vader. Ik ben mijn vertrouwen verloren in mijn vader. Ik heb nu zo’n slechte band met mijn vader dat ik niet eens gewoon meer kan praten met hem. We hebben altijd ruzie. En de ruzie loopt uit op slaan. Ik ben bang voor mijn eigen vader. maar als ik dit met mijn moeder overleg krijgen mijn ouders weer ruzie en daar heb ik al helemaal geen zin in. Dan komt die ruzie door mij. En met mijn broer kan ik ook nergens over praten want die is een gesloten boek. Ik praat er alleen met vriendinnen over hoe moeilijk ik het eigen heb maar zijn kunnen mij niet begrijpen want zij maken dit niet mee. Ik hoop dat jullie wat tips hebben voor mij om beter om te gaan met deze situatie. want ik weet niet meer wat ik moet doen om de relatie met mijn vader nog te redden?

Liefs,
K.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Beau
Beau
9 jaren geleden

Hey K., Dankjewel voor je bericht. Een scheiding is nooit leuk, maar ik lees dat je heel wat hebt meegemaakt tijdens die periode en nog steeds. Het bericht van Liz sluit geeft naar mijn idee al heel veel goede tips, maar ik heb zelf ook nog een idee. Het delen van de dingen die jij hebt meegemaakt, kan je namelijk ook doen op papier: door te schrijven. Uit eigen ervaring weet ik namelijk dat direct een gesprek aangaan met je moeder/vader/allebei een behoorlijke confrontatie is, maar dat het gesprek na het schrijven van een brief makkelijker is. Wanneer je je… Lees verder »

Liz
Liz
9 jaren geleden

Beste K, Het is heel erg belangrijk dat je het er met je moeder of een derde partij (de Kindertelefoon, enzovoorts) verteld over het fysieke geweld dat je vader tegen je gebruikt in een situatie zoals je hierboven hebt beschreven. Er bestaan ook sites die advies kunnen bieden in zo’n situatie. Vraag anders om advies van je mentor, enzovoorts – of vraag naar een hulpinstantie binnen de school, want die hebben sowieso een plicht van geheimhouding en zullen niks bekend maken behalve als jij dat wilt en daarmee instemt. Toen ik dit bericht las gingen bij mij gelijk alarmbelletjes rinkelen:… Lees verder »