Anoniem (12 jaar) in

Hij vindt het goed maar toch niet

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
mijn ouders zijn gescheiden als sinds mijn 6 de.
en ik woon het meeste bij mijn moeder,en het minste bij mij vader.
en soms wil ik toch liever bij mijn moeder blijven.
en mijn vader zegt altijd als ik bij mijn moeder wil blijven dan vind ik dat goed.
maar als ik dat doe dan word hij heel boos,en dan zegt hij vind je het dan niet leuk bij ons,of ik zeg iets en hij haakt er meteen op in.
maar nu wil ik weer bij mijn moeder blijven.
maar ik weet er nu geen raad mee.
kunnen jullie mij helpen ?

6
Reacties

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BobAnoniemAnoniemajIlse Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Bob
Bob

Hallo Anoniem, Ik heb even weer de reacties gelezen en heb nog geen tip gezien waarin iemand aangeeft dat je ook met je moeder erover kunt praten. Dus dat wil ik je nu geven als tip. Bij die acties kunnen er meerdere dingen als uitkomst komen. Misschien vertelt je moeder wel wat voor soort man je vader is (bijvoorbeeld als hij niet zo goed kan omgaan met bepaalde emoties of iets dergelijks), of dat zij even met je vader gaat praten of dat zij je bijvoorbeeld tips kan geven. Misschien wekt dit te veel emoties op, maar zou je kunnen… Lees verder »

Anoniem
Anoniem

bedankt voor jullie hulp, maar de meeste dingen heb ik al geprobeerd.

Bob
Bob

Hallo anoniem, Bedankt voor het delen van je verhaal. Het niet goed voor je wanneer hij het ene ding zegt, maar dat hij dat later niet meent. Het kan dan heel verwarrend voor jou zijn. Het beste is met je vader praten over wat je denkt over de situatie. Je kan zeggen hoe je je voelt als je langer bij je moeder wilt blijven, om wat voor reden dat dan ook is. Als je dat aangeeft, weet je vader beter waarom je bijvoorbeeld langer daar wilt blijven. Dan zal hij niet (zo) boos worden wanneer je opeens langer daar bent… Lees verder »

Anoniem
Anoniem

Ik begrijp dat je liever bij je moeder bent, en ook dat je papa je gelukkig wilt zien. Als jij gelukkig wordt bij alleen jouw moeder ( dit is dat je denktzomaar nog neervallen gevolgen kunt overzien voor jouw toekomst), als het zo is dan zal je papa dat moeten leren accepteren. (Wat heel moeilijk is voor een ouder, want je bent 50%’ deel van hen en ook hij houdt van jou) .Maar probeer met je vader te praten en aan te geven wat je daar mist qua gevoel of sfeer, dan kan je vader je helpen dat daar ook… Lees verder »

aj
aj

Moeilijk voor iedereen . Blijkbaar houd je vader heel veel van je en probeerd hij je beslissing te accepteren. Maar dat doet hem zoveel pijn dat hij zijn emoties niet kan bedwingen. Het is jou keuze en jou ouders hebben dat te accepteren. . Hoe moeilijk ook . Ik zou als vader zijnde ook kapot zijn als mijn dochter die keuze nam . Probeer je vader uit te leggen waarom je je keuze neemt . Misschien dat hij het dan beter kan begrijpen en accepteren. Heel veel succes meid en wees eerlijk hoe hard dat ook over komt . Want… Lees verder »

Ilse
Ilse

Jouw vader wil het liefst dat jij je goed voelt…als jij je beter bij je moeder voelt probeerd hij dat uit liefde voor jou “oke” te vinden maar ervaart het niet zo.. Als je niet bij hem bent mist hij je toch ontzettend…waar je vader de fout ingaat is de confrontatie aan gaan met jou ” waarom wil je niet bij mij?” Enz Hij kan je beter benaderen door te vragen “Het lijkt erop dat je de laatste tijd meer bij je moeder wilt zijn…ik vind het fijn om tijd met je door te brengen..hoe kan ik jou hetgevoel geven… Lees verder »