Lotte (19) in

Hij trekt bij ons in

Hi, ik ben lotte en ik heb een vraagje. Mijn ouders zijn al heel lang gescheiden en mijn moeder heeft daarna al een lange relatie gehad die na 10 jaar is stukgelopen. Nu heeft ze sinds mei vorig jaar weer een nieuwe vriend, die eigenlijk in Noorwegen woonde. Maar omdat hij daar z’n baan kwijt is moet hij weer naar Nederland en nu komt hij per direct bij ons wonen. Ik heb nog absoluut geen band met hem en heb daar eigenlijk ook geen behoefte aan. Ik gun mijn moeder met alle liefde een nieuwe vriend, maar zie het helemaal niet zitten dat hij bij ons in huis komt. Iemand tips of ervaringen die hij/zij wil delen over hoe ik hiermee om kan gaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
A.
A.
4 dagen geleden

Hoi Lotte! Dapper dat je schrijft. Het lijkt me inderdaad een lastige situatie… Ik herken me in je struggle: je gunt het je moeder zo, maar toch voelt het nog niet goed. Je wilt het wel proberen, maar eigenlijk toch ook niet. Mijn verhaal heeft ook vergelijkbare elementen met jouw verhaal. Mijn moeder heeft nu twee grotere relaties gehad na mijn vader, en bij beide mannen was het een beetje ‘alles of niks’. Haar ex was een zeeman en dus 6 weken thuis, 6 weken op zee. Je raadt het al: 6 weken thuis = altijd bij ons thuis. Gek… Lees verder »

Lotte
4 dagen geleden
Reply to  A.

Hi A. Heel erg bedankt voor je reactie! Toch altijd fijn om te horen dat er meer mensen zijn met dezelfde situatie. Ik heb het inmiddels ook al een beetje met mijn moeder hierover gehad en duidelijk aangegeven dat ik ik gewoon geen behoefte meer heb aan een nieuwe man hier in huis en ook dat ik geen zin heb om een band met hem op te bouwen. Ik ‘accepteer’ ondertussen zeg maar wel dat hij hier in huis is en ik probeer me niet te veel aan hem te irriteren. Maar ik dwing mezelf ook niet om een band… Lees verder »

Demi
13 dagen geleden

Hey Lotte! Ik snap helemaal wat je voelt! Een hele tijd terug had mijn moeder een nieuwe vriend (Die is inmiddels al weer een aantal jaar weg). Deze man had toen geen baan en zat daarom de hele dag bij ons thuis. Als ik thuis kwam van school was hij er altijd en ik had hier eerlijk gezegd niet altijd zin in. Wat mij hielp was erover praten met mijn moeder. Ik heb gezegd dat ik haar alle geluk in de wereld gun en blij ben dat ze opnieuw verliefd is maar ik heb haar ook eerlijk verteld dat ik… Lees verder »