Anoniem (15 jaar) in

Het gaat snel

hoi,
mijn ouders zijn nu een jaar gescheiden en me vader heeft sinds een half jaar een nieuwe vriendin. ik vind het best snel gaan: ze komt bijna elke dag als wij er zijn en gaat samen mee op vakantie. voor mijn gevoel geeft me vader me weinig aandacht wat ik best lastig vind. als ik bij me vader ben wil ik ook het aller liefste terug naar mijn moeder, maar ik weet dat dat niet altijd de beste oplossing is en dat mijn moeder ook tijd voor haar zelf nodig heeft. ik weet niet echt wat ik moet doen, kan iemand mij helpen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
1 jaar geleden

Lieve Anoniem, Wat goed dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en je hier jouw verhaal wil vertellen. Dankjewel daar voor! Wat moet dit een lastige situatie voor jou zijn zeg. Ik herken heel goed wat jij vertelt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 was en mijn vader had toen meteen al een nieuwe vriendin. Dit voelde voor mij precies zoals jij het beschrijft: alsof ik weinig aandacht kreeg en die aandacht allemaal naar anderen ging. Ik vond dit erg moeilijk. Ik moest én wennen aan een nieuwe vriendin én er mee om gaan dat ik weinig… Lees verder »

anoniem
1 jaar geleden
Reply to  Iris

Dankjewel voor je advies! Ik heb met me vader gepraat en hij zegt dat hij me begrijpt. Mij lijkt een buddy heel fijn! Ik heb meteen een mailtje gestuurd.

Melissa
1 jaar geleden

Hey lieve anoniem, Wat goed dat je ons hebt gevonden en dat je je vraag hier stelt op het forum. Je schrijft dat je vader een nieuwe vriendin heeft en dat je dat lastig vindt en dat het snel is gegaan. Ik herken mij in jouw situatie. Mijn moeder kreeg toen mijn ouders uit elkaar gingen ook na een half jaar een nieuwe vriend. Ik vond dit erg lastig en moest hier heel erg aan wennen en vond het vervelend dat hij er voor mijn gevoel ineens zo veel was. Wat mij heeft geholpen is om het bespreekbaar te maken… Lees verder »

anoniem
1 jaar geleden
Reply to  Melissa

dankjewel voor het linkje! Ik heb je advies opgevolgd en het linkje naar me vader en zijn vriendin gestuurd. Hij zal er beter op letten en tijd voor alleen mij vrij maken

Melissa
1 jaar geleden
Reply to  anoniem

Wat fijn om te horen dat je iets aan het linkje hebt gehad en dat je vader er nu beter op zal letten en meer tijd voor jou alleen zal vrij maken!
Hoe voel je je er nu zelf bij nu je het linkje hebt doorgestuurd naar je vader en zijn vriendin?

Liefs,
Melissa

Romy
1 jaar geleden

Hi,
Ik herken heel erg wat je zegt! Ik snap dat dat heel lastig is en kan zijn. Misschien kan je een keer met je vader hierover praten? Als je lastig vindt om echt te zeggen wat je echt voelt of denkt, kan je misschien een brief schrijven (dat hielp voor mij) en die aan hem geven, of zelf voorlezen. Dan kan je goed nadenken over wat je wil zeggen, en je weet zeker dat je alles zegt wat je wil zeggen.