Noukie (12) in

Help! Wat moet ik doen?

IK WIL DE NIEUWE VRIENDIN VAN PAPA NIET ONTMOETEN! OF TOCH WEL?!

Mijn ouders hebben 26 december 2020 aan mij en mijn broertje verteld dat ze gingen scheiden. Toen ik vroeg waarom antwoorde mijn vader: “ik ben verliefd geworden op een andere vrouw.”
Voor mijn moeder, mijn broertje en ik was de scheiding heel onverwachts.

Na een paar maanden begon mijn vader steeds vaker te vertellen over zijn nieuwe vriendin. Aan het begin vond ik dat heel pijnlijk om te horen maar ik ben er gewend aan geraakt. In de zomervakantie heeft hij gevraagd of ik haar wilde ontmoeten, ik schrok daar eigenlijk best wel erg van dus ik kon niet echt goed antwoord geven. Hij heeft het daarna nog meerdere keren gevraagd en ik blijf nee zeggen.

Mijn broertje wilde haar eerst ook niet ontmoeten maar nu heeft hij dat toch gedaan. Soms gaat mijn vader met mijn broertje naar X toe. (Daar woont zijn vriendin.) Meestal ben ik dan best wel lang alleen thuis, ik vind het niet heel erg. Maar toch… ik zie mijn vader 4 van de 14 dagen dus dan vind ik eigenlijk wel dat hij er het grootste gedeelte moet zijn.

Mijn vader blijft maar vragen waarom ik zijn vriendin niet wil ontmoeten en eigenlijk weet ik het niet eens. Aan de ene kant wil ik wel en aan de andere kant ook weer niet. Ik wil ook niet gedwongen worden maar ik wil ook niet toegeven!

De scheiding zelf is helemaal afgerond dus dat is fijn! Maar ik zit toch nog steeds best wel met die vriendin van papa… HELP! WAT MOET IK DOEN!?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Michelle
23 dagen geleden

Hi Noukie, Dankjewel voor het delen van jouw verhaal! Ik kan me goed voorstellen dat je het lastig vind om de vriendin van je vader te ontmoeten. Toen mijn ouders uit elkaar gingen had mijn vader vrij snel een nieuwe vriendin. Hij wilde haar natuurlijk dolgraag introduceren. Zelf had ik hier niet zo’n zin in maar ik heb het (met een beetje tegenzin) toch gedaan. Eigenlijk viel de eerste ontmoeting best mee en was ze aardig. Kan je misschien voor jezelf nagaan waar dat gevoel vandaan komt? Ben je bang dat ze niet aardig is, of dat ze misschien de… Lees verder »

Noukie
11 dagen geleden
Reply to  Michelle

Heel erg bedankt voor de tips!:)

celine
24 dagen geleden

hey lieve noukie ik herken het probleem ik wil het ook niet om een nieuwe vriendin van mn vader te zien ik heb dat zelf ook aangegeven dat is het beste het zeggen wat het met je doet en hoe je erbij voelt ik weet dat het zeggen hiervan erg moeilijk is maar daarvoor moet je ruimte maken en je vader moet accepteren wat jij zegt. als jij dat niet wil dan wil je dat niet.

Anoniem
Anoniem
24 dagen geleden

ik zou, als ik jou was, gaan. want anders moet het een andere keer en misschien als je echt niet wil, kan je het misschien opschrijven op papier wat je wil. of, je moet er wel een keer vanaf toch? dan maak je je (misschien) geen zorgen meer! en als je wil schrijven, kan je er misschien ook bij zetten dat je liever niet gedwongen wil worden.

Lilly
Lilly
24 dagen geleden

hoi! ik snap je helemaal, misschien is het moeilijk om los te laten dat de vrouw van je vader nu niet meer je moeder is. maar misschien is het toch fijn om haar te leren kennen! misschien is ze wel heel aardig en hebben jullie een leuke klik. en hoef je ook niet meer de hele middag alleen te zitten! ik snap dat je dit spannend vind. maar ik denk dat het je echt helpt! succes!

-Lilly