Heimwee bij papa

Beste Villa Pinedo,
Ik heb ook gescheiden ouders. Mijn moeder woont in Nederland en mijn vader in Frankrijk. Ik heb school in Nederland en daarom wil ik graag in Nederland blijven. Daarom ben ik meestel bij mijn moeder en neem ik het vliegtuig naar Frankrijk om papa te zien. En als ik bij papa ben heb ik weleens heimwee. Mama zegt dat ze me zelfs om 0:00 mag appen/bellen. Maar papa vind dat niet goed. Hij kan niet zo goed zijn emoties tonen. Mijn moeder kan dat juist wel. Een keer heb ik mijn telefoon stiekem naar bedmeegenomen om te appen. Helaas had papa mij betrapt en gingen we naar zijn slaapkamer praten om mijn halfbroertje niet wakker te maken. Ik zei (voor de ZOVEELSTE KEER) dat hij zijn emoties meer moest tonen tegen mij. Hij zei dat hij helemaal niet boos was en dat hij zijn emoties niet wou tonen naar mij, omdat zijn emoties over ‘grote-mensen-dingen’ gingen zoals geld. Toen ik thuis kwam vertelde mama dat na dat gesprek papa mam boos had opgebeld om te zeggen dat ik haar niet meer mocht bellen. Ik vond het ook heel vervelend dat hij stiekem mijn telefoon pakt en de appjes checkt van mama en ik. Ik wordt er erg verdrietig van en degene met wie ik het beste mijn emoties kan tonen als ik bij papa ben is mijn halfbroertje, en die is drie en snapt er helemaal niks van. Dan voel ik me heel eenzaam. Graag jullie advies over wat ik moet zeggen tegen papa en wat ik moet doen in Frankrijk als ik heimwee krijg.
Bedankt voor het lezen van mijn bericht
Groeten, Aapje (anoniem)

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
EmmelinekayleeMisha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Misha
Advies van jongeren
Misha

Hoi anoniem aapje! 🙂 Wat goed dat je jouw vraag bij ons op het forum stelt! Ik kan het goed begrijpen dat je mama mist als je in Frankrijk zit. Ik miste ook altijd mijn mama als ik bij papa was en anders om. Je zegt dat je vaak aan je vader vraagt dat hij zijn emoties moet delen, maar heb jij aan hem verteld hoe verdrietig dit jou maakt? Misschien is het een idee om samen met je vader te kijken naar een oplossing waardoor je je mama minder mist. Ik had altijd een foto van papa in mijn… Lees verder »

Leeftijd
21
kaylee
Advies van jongeren
kaylee

lieve anoniem aapje, wat een moeilijke situatie he?. mijn mama die was toen ik de leeftijd van jou had naar Griekenland verhuisd. iedere keer als ik dan bij mama was miste ik papa heel erg en had ik ook heimwee. dit durfde ik alleen nooit echt aan mama te laten zien, omdat ik het eigenlijk zo stom vond. ik zag haar namelijk alleen in de vakanties. wat ik toen altijd deed was gewoon leuke dingen gaan doen met mama. en na een paar dagen was de heimwee meestal weg. ook belde ik iedere week 1 keer met papa. misschien is… Lees verder »

Leeftijd
17
Emmeline
Advies van jongeren
Emmeline

Lief anoniem aapje (-; Dankjewel voor het delen van je verhaal op het forum! Ik hoop dat je wat aan ons advies hebt. Ik begrijp je gevoel heel goed, het is niet fijn als je niet begrepen wordt en als je je moeder heel erg mist. Ik denk dat het wel heel belangrijk is dat je dit tegen je papa en mama zegt. Zou je je gevoel kunnen opschrijven? Dan kan je een brief geven aan je vader. Maar als je dat misschien ook lastig vindt, kun je bijvoorbeeld iemand in je omgeving vragen om hulp die je goed vertrouwt.… Lees verder »

Leeftijd
15