Danielle (14) in

De ruzies maken me bang

Hoi hoi,
Ik zit met een vraag waarvan ik niet zo goed hoe ik er mee om moet gaan. Mijn papa heeft voor 3 weken terug tegen mijn moeder aangegeven te willen scheiden, daarvoor was er ook al heel veel ruzie. Mijn moeder wil hier niet aan mee werken. De ruzies zijn alleen maar erger geworden en helemaal nu we allemaal zo veel thuis zijn. Dit maakt me soms bang. Mijn vader wil nu naar de rechter gaan om het te regelen maar mijn moeder wil dat niet.

Als ze zo naar elkaar schreeuwen en elkaar uitschelden weet ik niet wat ik moet doen. Normaal was ik dan tot een uur of 22:00/22:30 buiten met wat vrienden maar dat kan nu ook niet meer met corona.

Ook met school kan ik me niet zo goed concentreren en volg ik niet alle online lessen omdat ik niet wil dat mensen ze horen schreeuwen en ruzien.

Groetjes Danielle

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Liselot
1 maand geleden

Heyy Danielle, als je ouders gaan scheiden is dit niet leuk en al helemaal niet als het met veel ruzies gebeurd. Bij mij thuis was er voor de scheiding altijd veel ruzie en tijdens de scheiding werd dit ook alleen maar erger. In deze corona periode kan ik heel goed begrijpen hoe lastig het voor jou moet zijn om telkens die ruzies te moeten horen. Het is aan jou ouders om je hier zo veel mogelijk buiten te houden. Het is heel eng om dit te bespreken met je ouders en je bent vooral bang dat je moeder boos wordt.… Lees verder »

Danielle
Danielle
1 maand geleden

bedankt voor alle reacties. ik heb het misschien niet zo goed geschreven dat ik een vraag had. het was meer dat ik me geen raad wist in de situatie zoals ik zei. ik heb geen idee waarom mijn moeder niet mee wil werken. en als ik dit vraag word ze heel erg boos. dus ik vraag het niet meer. de vrienden met wie ik altijd savonds buiten was weten het op 2 na niet. dit geld ook voor de mensen van me school. ik weet namelijk niet zo goed hoe ik het moet vertellen en vind dat best wel eng.… Lees verder »

Robbert
1 maand geleden
Reply to  Danielle

Dag Danielle, Is het een idee om naar een familielid te gaan? Ik kon altijd naar mijn oom toe als er een probleem was of mijn opa en oma. Misschien kan je daar even studeren of je hart luchten? Misschien zou ook één van hen mee kunnen komen om wat zaken te bespreken. Vaak houden ouders zichzelf wel in als er andere mensen bij zijn en kan jij ook jouw hart luchten. Denk er maar over na, het is een idee. Ik kan heel goed begrijpen dat het eng is om te vertellen aan leraren wat eraan de hand is.… Lees verder »

Robbert
1 maand geleden

Beste Danielle,   Goed dat jij je vraag hebt gesteld en hopelijk kunnen we jouw helpen in deze situatie.   Ouders die over en weer elkaar uitmaken voor iets en veel ruzie maken, kunnen zeker voor een angstig gevoel zorgen. Je bent zeker niet de enige die dat gevoel heeft. Zelf heb ik dat ook meegemaakt tijdens mijn ouders hun scheiding. Ik was altijd bang dat mijn moeder met iets ging gooien, dus ik vertrok vaak naar mijn kamer om daar een spel te gaan spelen of ik ging naar vrienden, zoals jij ook doet, om maar even uit de… Lees verder »

Renée
1 maand geleden

Lieve Danielle, Wat knap dat je jouw vraag op het forum stelt en wat ben je duidelijk over de situatie waar je inzit. Ontzettend knap! Wat jij net gedeeld hebt, heb ik (gelukkig) niet mee hoeven maken. Toch wil ik wel op jouw situatie reageren. Ik hoop dat het je wat steun kan bieden.   Wat een nare situatie zeg! Je vader en moeder die aan het ruziën zijn, is al vervelend op zich! Weten je ouders dat de ruzies jou soms bang maken? Ik denk dat het belangrijk is om duidelijk te maken wat die ruzies bij jou teweeg… Lees verder »