Maria (12 jaar) in

Heel moeilijk thuis

Mijn ouders gaan scheiden en ik ben helemaal aleen(ben ook enigs kind) en heb het heel moeilijk thuis omdat mijn ouders naar elkaar schreeuwen en dingen naar elkaar gooien. Ik ben bang dat het tever gaat.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicole
1 jaar geleden

Lieve Maria, Wat ontzettend fijn dat je dit hier met ons deelt, erg dapper van je, dankjewel! Je geeft aan dat je ouders gaan scheiden en jij het thuis moeilijk hebt omdat je ouders naar elkaar schreeuwen en dingen naar elkaar gooien. Je bent bang dat het te ver gaat en je bent enigs kind, dus je bent ook alleen. Wat heftig Maria, dat is niet niks. Toen ik ongeveer jouw leeftijd had had ik een stiefvader die heel hard schreeuwde en snel boos kon worden. Ik was altijd best wel bang voor hem en net zoals jij nu, was… Lees verder »

Hilde
1 jaar geleden

Hoi Maria, ik kan me voorstellen dat het een moeilijke situatie is! Ik heb zelf niet zulke heftige ruzies meegemaakt, maar ik vond het al lastig om te zien dat mijn ouders vroeger ongemakkelijk waren als ze met elkaar omgingen. Dan kan ik me voorstellen dat het nog moeilijker is als ze zo heftig ruzie maken. Je zegt dat je geen broertje of zusje hebt waar je mee kan praten, maar is er misschien iemand anders die je vertrouwt, waar je mee kan praten? Zoals een beste vriendin of haar ouders, of een volwassene op school. Als je tegen een… Lees verder »

Gerjan
1 jaar geleden

Hee Maria, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden voor je vraag! Als ik het zo lees zit je nu in een lastige situatie met je ouders. Een scheiding kan heel heftig zijn als er veel ruzie is. En als ik het zo lees is dit helaas bij jou het geval. Ik snap ongeveer wat je voelt, ik was ook jouw leeftijd toen mijn ouders gingen scheiden. Zij hadden ook veel ruzie die soms erg heftig waren. Als ze zoveel ruzie hadden voelde ik me heel angstig. Wat gaat er nu weer gebeuren? Waarom hebben ze zoveel ruzie? Zomaar… Lees verder »