Larissa (12 jaar) in

Heeft iemand tips?

Mijn ouders zijn bijna 4 jaar gescheiden.Bij mijn moeder hebben we erge geld problemen en het gaat steeds beter…Bij me vader schold me vader me uit voor k*t kind en zei dat ik niet meer hoef te komen…Ik wil nu echt dood…Heeft iemand voor me tips😭😭😭

3 reacties

 1. kaylee op 11 december 2018 om 17:07

  lieve larissa, wat fijn dat je jouw verhaal met ons kan delen. ik schrik een beetje van je berichtje, wat ontzettend vervelend dat dit zo is gebeurt. gelukkig gaat het bij je moeder steeds beter, dit zal denk ik voor minder stress zorgen en een betere sfeer in huis geven. ik heb het zelf ook meegemaakt dat mijn ouders, vader en moeder, weinig geld hadden, op jouw leeftijd was mijn vader werkeloos en was het ook echt bikkelen tot hij een nieuwe baan had. soms is het niet anders, en dat is niet iets om je voor te schamen, ik probeerde er altijd voor papa te zijn en gewoon niet teveel om geld te vragen zodat hij niet nog meer stress kreeg erover. bij ons is uiteindelijk alles heel goed gelopen en hebben het nu juist heel ruim. wel vervelend dat het zo rot gaat bij je vader. weet je waarom hij dit gezegd heeft? is er iets voorgevallen waardoor hij dit naar jou toe heeft uitgesproken? misschien zou je het hier eens met hem over kunnen hebben, of juist eerst met je moeder over praten om vervolgens met je vader een gesprek aan te gaan. dood zijn is niet altijd de oplossing, persoonlijk zie ik dit meer als weglopen van alles wat niet zo goed gaat. ik heb deze gedachten zelf ook een tijdje gehad, maar ik zou het mijn ouders, vrienden en familie nooit aan kunnen doen. en daarbij zou ik het nu ook mezelf niet eens meer aan kunnen doen. dat deze gedachten door je hoofd gaat is verschrikkelijk, en erg vervelend, zou je hier ook eens met je moeder over kunnen praten? ik heb het er toen destijds met mijn vader over gehad, dat ik het eigenlijk niet meer zag zitten in het leven en dat gesprek heeft mij wel heel veel geholpen.

  hopelijk heb je iets aan mijn verhaal.

  liefs, kaylee

 2. charlotte op 7 december 2018 om 23:36

  Lieve Larissa,
  Wat heftig dat jij je zo voelt, maar wat knap dat je het hier durft te delen. Zelf heb ik ook een hele poos die gevoelens gehad. Ik heb mijzlf heel lang de schuld gegeven van de scheiding van mijn ouders. hoewel het natuurlijk nooit de schuld van het kind is als ouders niet meer van elkaar houden. Ik bn heel lang heel erg boos op mijzelf geweest en was er van overtuigt dat als ik dingen anders had gedaan of er niet was geweest dat mijn ouders dan nog bij elkaar waren. Maar wat mij heel erg ggeholpen heeft met deze gevoelens was het vertellen bij een psycholoog. Zij heeft mij laten inzien dat het niets zou oplossen als ik dood zou zijn en alleen meer verdriet en pijn zou aanrichten en als ik jou verhaal zo hoor is dat bij jou ook zo. Je vader heeft je dan wel uitgescholden en hoeft je niet meer te zien, maar nadat ik het contact met mijn moeder verbrak heeft zij later aangegeven dat ze ook heel boos was maar ook heel erg verdrietig was en me ontzettend miste toen die boosheid wegzakte. Wat ik vooral wil zeggen is dat er te veel is om voor te leven.
  Misschien kan je wel praten met een buddy van villa Pinedo. Dit zijn jongeren die via een app er voor jou zijn. Hij of zij heet ook gescheiden ouders en kan zich vast goed inleven in jou gevoel, en als je het dan even niet meer ziet zitten, en even een luisterend oor nodig heb of iemand die je advies kan geven dan kan je bij die buddy terecht.
  https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

  Ik hoop dat ik je een beetje geholpen ben en dat de wil om dood te gaan een beetje minder is geworden. Weet dat je niet alleen ben en dat wij er zijn om je te helpen.
  Lieve groetjes,
  Charlotte

 3. Mandy op 3 december 2018 om 14:07

  Lieve Larissa,
  Wat dapper dat je je gevoelens durft te uitten! Je schrijft dat jouw moeder geldproblemen heeft, wat lijkt mij dat ontzettend lastig! Ik weet nog dat ik vlak na de scheiding van mijn ouders geen mooie kleren had. Op de basisschool én middelbare school ging ik wel eens in een trainingsbroek of slordige kleding naar school. De eerste twee jaren op de middelbare school en een beetje in de derde, werd ik daarom gepest. Vanuit huis kreeg ik ook geen tips mee om jezelf goed aan te kleden. Ik was wel verzorgd, maar qua kleding liep ik er niet fraai bij. Naarmate ik ouder werd en een bijbaan kreeg, ging ik mijn eigen geld verdienen. Zo kon ik ook mijn eigen kleding kopen en er voor kiezen hoe ik mezelf wilde kleden. Op welk gebied merk je het meeste dat er geldproblemen zijn? Denk je dat anderen om jou heen, bijvoorbeeld op school, dat ook merken? Wat vind je nu het meest vervelende hieraan?
  Je vertelt dat jouw vader je heeft uitgescholden, wat naar! Kwam dat voort uit een ruzie? Ik wil altijd heel graag geloven dat als iemand zegt: ´je hoeft niet meer te komen´, dat eigenlijk helemaal niet meent. Hopelijk is dit in jouw geval ook zo! Eigenlijk schieten er allerlei vragen door mijn hoofd: Hoe is het contact tussen jouw ouders? Hoe lang ben je nu niet bij jouw vader geweest?
  Misschien zou je jouw vader een brief kunnen schrijven, waarin jij jouw zorgen benoemt en vraagt of hij met jou wilt praten.

  Ik zou je heel erg graag een buddy willen aanbieden die jou hierbij kan helpen. Een buddy is een jongere met gescheiden ouders die altijd voor je klaar staat. Hij/zij luistert naar jouw verhalen en kan je eventueel tips geven. Een buddy kun je via deze link aanvragen: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

  Ook heeft Villa Pinedo een open brief geschreven aan alle gescheiden ouders. Deze zou je aan je ouders kunnen laten lezen om duidelijk te maken waar je mee zit. De brief kun je via deze link downloaden: https://www.villapinedo.nl/open-brieven/

  Ik hoop dat je wat aan mijn ervaringen en tips hebt en ik wil je graag een virtuele knuffel geven!
  Veel succes

  Liefs Mandy

Laat een reactie achter