Julia (13) in

Heeft iemand tips?

Mijn ouders zijn nu bijna 3 jaar gescheiden. Ik heb er nog altijd last van dat ik een ouder erg mis als ik naar de ene ouder ga. Mijn ouders zeggen dan “maar je zag mama/papa vandaag nog”. Ik kan natuurlijk altijd bellen, appen of langs komen, maar s’avonds gaat alles toch wat lastiger. Ik heb ook periodes dat ik mij in het ene huis fijner voel dan in het andere huis. Hier heb ik erg veel last van. Heeft iemand tips voor mij om mijn ouders minder te missen en hoe ik moet omgaan met dat ik mij in het ene huis fijner voel dan in het andere huis?

5
Reacties

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MelissaDavidSamanthaVeroniqueAnique Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Melissa
Melissa

Lieve Julia, Wat fijn dat je ons hebt weten te vinden om je vraag te stellen en wat goed dat je om tips vraagt. Wat vervelend dat je de ene ouder moet missen als je bij de andere bent en dat je je soms fijner voelt in het ene huis dan in het andere. Ik heb hier vroeger ook last van gehad en het is totaal niet vreemd dat je je weleens zo voelt! Wat voor mij hielp is dat wanneer ik een van mijn ouders miste dat ik gewoon hen een berichtje stuurde of ging bellen zo kon ik… Lees verder »

David
David

schijf voor de brief iets zo kan het oplossen… astublieft

Samantha
Samantha

Lieve Julia, Goed dat je je vraag hier aan ons durft te stellen. Vervelend dat je nu nog steeds elke keer last hebt van het missen van een van je ouders wanneer je bij de ander bent. Je bent zeker niet de enige met dit probleem, ik heb hier ook vrij lang last van gehad. Al had ik er met name last van wanneer ik met de ene ouder op vakantie ging, maar ik snap dus wel hoe je je kan voelen. Wat mij vroeger altijd wel hielp, is toch even bellen elke avond, of videobellen. Je schrijft zelf dat… Lees verder »

Veronique
Veronique

Lieve Julia, Bedankt voor jouw vraag! Wat een vervelende situatie. Ik snap goed hoe jij je voelt. Toen mijn ouders gingen scheiden, had ik altijd erg veel heimwee naar mijn moeder als ik bij mijn vader was. Ik voelde mij ook helemaal niet fijn in het nieuwe huis van mijn vader. Op dat moment was ik erg jong en praatte ik er niet over. Ik denk dat dit wel heel waardevol kan zijn! Weten jouw ouders dat jij ze soms mist als je bij de ander bent en dat jij je niet altijd fijn voelt in huis? Misschien kunnen jullie… Lees verder »

Anique
Anique

Lieve Julia, Dankjewel voor je berichtje, goed dat je je vraag stelt op het forum! Mijn ouders zijn gescheiden sinds mijn 9e. Ik herken heel goed wat jij schrijft dat je ouders zeggen “maar je zag papa/mama vandaag nog”. Helaas weten zij vaak niet hoe dit voelt. Zelf gaf ik vaak aan dat ik dit moeilijk vond, zodat ze het misschien toch een beetje kunnen begrijpen. Praten helpt voor mij sowieso, voor jou ook? Dat kan natuurlijk met vriendinnen, maar ik denk dat een buddy heel fijn kan zijn voor jou! Dit is iemand die ook gescheiden ouders heeft en… Lees verder »