Cas (14 jaar) in

Goed of fout doen

Hallo

Ik zit met het probleem dat ik bang ben om mijn ouders te kwetsen die al 10 jaar uit elkaar zijn. maar telkens als ik het voor iemand goed wil doen doe ik het voor de ander weer fout. Ik ben reddeloos, ik heb het zo ver gekregen dat mijn vader me niet meer wil zien als ik zo door ga. Hoe kan ik dit oplossen?

Cas

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RoosHannahElisabeth Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Roos

hey, ik heb ongeveer hetzelfde probleem, ook dat als ik iemand teleurstel ik een heel erg schuldgevoel heb waardoor ik altijd alleen maar bezig ben niemand te kwetsen. ik ben naar een psycholoog gegaan omdat mijn ouders me de hele tijd voor keuzes tussen hen stellen en ik niet meer weet wat ik zelf wil en ik hulp nodig heb voor mezelf te kiezen en meer zelfwaarde te krijgen. klinkt stom, maar misschien ook een goed idee voor jou, omdat zo iemand helemaal neutraal is en niks tegen je ouders mag vertellen wat jij tegen je psycholoog zegt

Hannah

Hallo Cas! Wat goed dat je ons een berichtje hebt gestuurd. Jeetje wat vervelend! Ik begrijp erg goed dat het heel frustrerend (en pijnlijk) is als je je best doet om het goed te doen en het nooit goed genoeg lijkt te zijn. Als eerste wil ik je meegeven dat het niet jou taak is om alles goed te doen voor of tussen je ouders. Je bent hun kind en niet de ouder. Het is niet jou verantwoordelijkheid om hen tevreden te houden. Dit is namelijk een onmogelijke missie en daarnaast ook niet jou missie als kind van je ouders.… Lees verder »

Elisabeth

Hallo Cas. Wat dapper dat jij hier je probleem op dit forum wilt delen. Het klinkt alsof je echt heel erg hiermee zit. Ik kan je vertellen dat heel veel kinderen van gescheiden ouders hetzelfde ervaren als jij: alsof je nooit iets goed kan doen. Heb je het bijvoorbeeld naar je zin bij je moeder, kan je dat niet bij je vader vertellen. Of heb je iets leuks meegemaakt terwijl je een weekje bij je vader was, kan je dat niet kwijt bij je moeder. Je voelt je als het ware een soort van in tweeën getrokken tussen jouw ouders.… Lees verder »