Zoë (13) in

Gevoelens uiten

Hey! Ik ben Zoë, en ik heb een vraag: als ik me super verdrietig voel, dan weet ik niet goed hoe ik mijn gevoelens moet uiten… als ik in de klas huil schaam ik me, en thuis kan ik het niet omdat ik pap of mam niet verdrietig wil maken. Als je hele erge gevoelens hebt, en je weet niet goed hoe je ze moet uiten, hoe kan je dan een goed gevoel hebben? Er zijn ook andere dingen waar ik me aan stoor:

-ik voel me ongemakkelijk in de klas.

– ik val op jongens en meisjes…

– ik ben bang dat mijn vriendinnen, mijn ouders en mijn familie mijn gevoelens niet goed begrijpt…

Kan iemand mij helpen of eventueel tips geven?

Zoë

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robin
12 dagen geleden

Hee lieve Zoë, allereerst wil ik je meegeven dat het helemaal niet gek of raar is dat je hiermee zit en dat het zelfs heel normaal is. Een scheiding is ook niet makkelijk en waar leer je hoe je hiermee om moet gaan? Laat staan hoe je je gevoelens moet uiten? Niet op school in ieder geval! Ik had precies hetzelfde. Het voelde als een soort groot spinnenweb waar ik helemaal in verstrengeld zat en ik zelf stapje voor stapje moest uitzoeken hoe ik eruit kon komen. Hoe komt het dat je je ongemakkelijk voelt in de klas en wat… Lees verder »

Nynke
15 dagen geleden

Hi Zoë! Wat onwijs vervelend dat je moeite hebt met het uiten van je gevoelens. Ik kan me goed voorstellen dat dat rot voelt! Ik herken erg wat je zegt en je situatie. Als ik verdrietig was in de klas wilde ik dat zo graag mogelijk verbergen en thuis huilde ik zachtjes ’s nachts in mijn bed zonder het aan iemand te laten weten. Ik dacht eigenlijk dat ik de enige was die zulke sterke gevoelens had en voelde me heel alleen. Alleen weet je waar ik achter ben gekomen? Als je je gevoelens niet wil voelen, heb je eigenlijk… Lees verder »