Amaka (8) in

Gemene dingen

Ik wordt er gek van dat mijn ouders gemeene dingen over ellkaar zeggen

5 reacties

 1. Nadine op 16 januari 2019 om 15:06

  Hoi Amaka, bedankt voor je berichtje op het forum. Ik snap heel goed dat het niet fijn is als je ouders gemene dingen over elkaar zeggen. Mijn moeder deed (en doet het soms nog weleens) dat ook over mijn vader. Ik vond dat nooit leuk, want het voelde alsof ik de kant van mijn moeder moest kiezen. Ik heb meerdere keren tegen mijn moeder gezegd dat ik het niet fijn vond dat ze zo over mijn vader praatte. Ze luisterde daar niet altijd naar, maar de laatste tijd gaat het wel goed. Ik heb gezegd dat mijn vader mijn vader is en blijft, wat zij ook over hem zegt. Ik denk dat dat wel geholpen heeft.
  Jij mag ook tegen je ouders zeggen hoe je je voelt en dat je het niet fijn vindt dat ze gemene dingen over elkaar zeggen. Dan weten ze hoe jij je voelt en kunnen ze daar rekening mee houden. Ik vind het al heel knap van je dat je het hier durft te vertellen!
  Ik wens je veel succes en liefs,

  Nadine

 2. Jelicia op 12 januari 2019 om 20:53

  Lieve Amaka,

  Wat stom dat jouw ouders gemene dingen over elkaar zeggen, dit is natuurlijk echt niet oké! Wat doe je als dit gebeurt?

  Mijn ouders zeiden vroeger ook gemene dingen over elkaar, hier werd ik echt heel verdrietig van altijd. Want ik hou net zoveel van mijn vader als van mijn moeder. Voel jij je ook wel eens verdrietig als je ouders iets gemeens zeggen over elkaar? En heb je het wel eens tegen ze gezegd? Of is er misschien iemand anders aan wie je dit kan vertellen? Bijvoorbeeld een vriendin of een familielid. Misschien zouden jullie dan samen eens erover kunnen praten met je ouders, dan is vaak makkelijker dan alleen. Of je kan een briefje naar ze schrijven of tekening maken, hoe jij je voelt als ze dat doen. Bijvoorbeeld een super groot rood hoofd met onweer als je boos bent of juist een verdrietig gezicht als je er verdrietig van wordt.

  Wist je dat we ook een super mooi filmpje hebben voor alle gescheiden ouders? Zou je deze niet een keertje kunnen laten zien aan ze? In dit filmpje wordt namelijk precies gezegd hoe kinderen van gescheiden ouders zich kunnen voelen. Heb je hem al een keertje gezien? Wat vind je van het filmpje:)? https://www.villapinedo.nl/blog/filmpjes/isa-open-brief-gescheiden-ouders/

  Ik hoop heel erg dat je wat aan mijn advies hebt gehad en zou het super leuk vinden als je wat laat weten hieronder:).

  Veel liefs xx

 3. Jelicia op 12 januari 2019 om 20:44

  Hoi Jari,

  Ik snap je helemaal ja, mijn stiefmoeder vond ik vroeger ook echt super irritant! Dan dacht ik inderdaad ook, jij bent mijn moeder helemaal niet. Ook ik kon daar dan soms boos en verdrietig over worden.

  Wat ik heb geleerd ik dat mijn stiefmoeder eigenlijk veel om mij geeft en zich daarom soms zo gedraagt, zij wil, net zoals een echte ouder, het beste voor mij. Voor haar was het denk ik ook een beetje zoeken naar hoe ze zich moest gedragen.

  Heb je het al een keertje aan je moeder verteld dat je het naar vindt? En zou dat misschien helpen? Dan kunnen jullie er misschien samen een keertje met je stiefvader over praten. Ik snap ook heel goed dat je dan zou willen dat je vader er is, misschien zou je met hem kunnen bellen als je je verdrietig voelt en hem mist:)? Of wat ik wel eens deed was denken aan een leuke herinnering. Wat is jouw leukste herinnering met je vader:)?

  Wist je trouwens dat wij een brief hebben geschreven, speciaal voor alle stiefouders? Zou het een idee zijn om deze bijvoorbeeld aan je moeder en stiefvader te geven? Je kunt hem hier vinden en dan onder het kopje “Voor de nieuwe partner van je vader of moeder”: https://www.villapinedo.nl/open-brieven/

  Heb je wat aan mijn advies gehad? Ik zou het leuk vinden om van je te horen!

  Liefs xx

 4. Jari op 12 januari 2019 om 18:59

  hoi ik ben Jari,ik heb soms het idee dat mijn stief vader mijn vader probeert te zijn en dan word ik boos en verdrietig en denk ik je bent mijn vader niet en denk ik was mijn vader maar hier ik ben benieuwd of jullie het zelfde hebben,doei

 5. Madelief op 11 januari 2019 om 22:36

  Lieve Amaka,

  Wat goed dat jij je mening met ons deelt op het forum! Wat super vervelend dat je ouders dat doen zeg! Ik kan me heel goed voorstellen dat je daar gek van word. Ik ben het helemaal met je eens dat dat heel vervelend is. Heb je dit wel eens tegen papa en mama gezegd? Misschien is dit heel spannend, en kan het helpen om het samen met iemand te doen? Of het eerst tegen een oom, oma, juf of meester te zeggen.

  Als extra hulp voor kinderen zoals wij, hebben wij een brief aan alle gescheiden ouders van Nederland. Ik zet de link hieronder, dan kan je deze rustig lezen, en misschien wil je hem zelfs wel aan je ouders geven. Denk hier maar rustig over na. Mocht je nog vragen hebben of nog wat kwijt willen, ben je bij ons altijd welkom!

  https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-gescheiden-ouders/

  Veel liefs,

  Madelief

Laat een reactie achter