Amaka (8) in

Gemene dingen

Ik wordt er gek van dat mijn ouders gemeene dingen over ellkaar zeggen

5
Reacties

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
NadineJeliciaJariMadelief Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nadine
Nadine

Hoi Amaka, bedankt voor je berichtje op het forum. Ik snap heel goed dat het niet fijn is als je ouders gemene dingen over elkaar zeggen. Mijn moeder deed (en doet het soms nog weleens) dat ook over mijn vader. Ik vond dat nooit leuk, want het voelde alsof ik de kant van mijn moeder moest kiezen. Ik heb meerdere keren tegen mijn moeder gezegd dat ik het niet fijn vond dat ze zo over mijn vader praatte. Ze luisterde daar niet altijd naar, maar de laatste tijd gaat het wel goed. Ik heb gezegd dat mijn vader mijn vader… Lees verder »

Jelicia
Jelicia

Lieve Amaka, Wat stom dat jouw ouders gemene dingen over elkaar zeggen, dit is natuurlijk echt niet oké! Wat doe je als dit gebeurt? Mijn ouders zeiden vroeger ook gemene dingen over elkaar, hier werd ik echt heel verdrietig van altijd. Want ik hou net zoveel van mijn vader als van mijn moeder. Voel jij je ook wel eens verdrietig als je ouders iets gemeens zeggen over elkaar? En heb je het wel eens tegen ze gezegd? Of is er misschien iemand anders aan wie je dit kan vertellen? Bijvoorbeeld een vriendin of een familielid. Misschien zouden jullie dan samen… Lees verder »

Jelicia
Jelicia

Hoi Jari, Ik snap je helemaal ja, mijn stiefmoeder vond ik vroeger ook echt super irritant! Dan dacht ik inderdaad ook, jij bent mijn moeder helemaal niet. Ook ik kon daar dan soms boos en verdrietig over worden. Wat ik heb geleerd ik dat mijn stiefmoeder eigenlijk veel om mij geeft en zich daarom soms zo gedraagt, zij wil, net zoals een echte ouder, het beste voor mij. Voor haar was het denk ik ook een beetje zoeken naar hoe ze zich moest gedragen. Heb je het al een keertje aan je moeder verteld dat je het naar vindt? En… Lees verder »

Jari
Jari

hoi ik ben Jari,ik heb soms het idee dat mijn stief vader mijn vader probeert te zijn en dan word ik boos en verdrietig en denk ik je bent mijn vader niet en denk ik was mijn vader maar hier ik ben benieuwd of jullie het zelfde hebben,doei

Madelief
Madelief

Lieve Amaka, Wat goed dat jij je mening met ons deelt op het forum! Wat super vervelend dat je ouders dat doen zeg! Ik kan me heel goed voorstellen dat je daar gek van word. Ik ben het helemaal met je eens dat dat heel vervelend is. Heb je dit wel eens tegen papa en mama gezegd? Misschien is dit heel spannend, en kan het helpen om het samen met iemand te doen? Of het eerst tegen een oom, oma, juf of meester te zeggen. Als extra hulp voor kinderen zoals wij, hebben wij een brief aan alle gescheiden ouders… Lees verder »