Lotte (18) in

Geldproblemen

Hi lieve mensen, ik zit een beetje met een probleem. Mijn ouders zijn al gescheiden sinds ik 4 was. Nou ben ik dit jaar begonnen met een studie aan de universiteit en zit ik een beetje met een geldprobleem. Studeren en collegegeld is natuurlijk best wel duur en het lukt me niet zo goed om het allemaal zelf te betalen. Mijn moeder doet haar uiterste best om mij te supporten, maar verdient simpelweg niet genoeg om grote bedragen voor mij te kunnen betalen. Mijn vader verdient hier in principe wel genoeg voor en ik heb hem ook weleens gevraagd om iets voor me te betalen, maar ik voel me er heel oncomfortabel bij om hem steeds maar om geld te moeten vragen. Dan lijkt het een beetje alsof ik hem daar alleen maar voor gebruik. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen en ik vind het lastig om het met mijn ouders over geld te hebben.
Heeft iemand misschien een tip voor mij?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
6 dagen geleden

Goedenavond Lotte, Ik snap heel erg goed wat je zegt! Ik studeer zelf nu ook en wat je zegt: het kan inderdaad best duur zijn soms. Mijn moeder kan ook niet alles betalen, en helaas heb ik geen contact met mijn vader (mijn broertjes en zusje wel). Voor mij voelde het dus ook niet echt goed om geld te vragen. Als het goed is hebben jouw ouders afspraken gemaakt over deze geldzaken, maar soms kan het ook zijn dat deze afspraken lang geleden gemaakt zijn en nu dus niet meer helemaal actueel zijn. Is het misschien een idee om eens… Lees verder »

Vlinder
6 dagen geleden

Hi Lotte! Wat vervelend om te horen dat je hier zo mee struggeld, maar wat goed dat je deze vraag ook hier stelt! Ik deal zelf ook met een moeder die wat minder geld verdient en een vader die nét wat meer verdient — ondanks de Corona-periode. Persoonlijk vind ik het ook altijd heel lastig om m’n vader om geld te vragen, aangezien ik niet vaak bij hem ben maar toch zelf ook een student ben die het moet hebben van een bijbaantje en daar ook niet geheel mijn studie van kan betalen. Ik lees dat je naar de universiteit… Lees verder »