() in

Geld

Lief forum,
Ik loop al een tijdje met een probleem wat zo op en af weer terugkomt en ik vreselijk haat: geld. Ook al wil ik er het liefst niet over nadenken, het is zo vervelend dat ik hoop dat jullie misschien tips hebben.

Ik ben altijd voornamelijk door mijn moeder opgevoed, wat ik heerlijk heb gevonden. Ook al hadden we helemaal niet breed, de aandacht compenseerde alles wat ik eventueel “miste”, en ik kijk met een warm gevoel terug op mijn jeugd bij haar.

Mijn vader heeft altijd fulltime gewerkt, maar wel alimentatie betaald, al is dit door hunzelf afgesproken en was dit niet perse een groot bedrag. Anyway, nooit problemen mee gehad als kind, ik had voor m’n gevoel alles wat ik nodig had.

Toen ik 21 werd, stopte de alimentatie. Ik heb altijd zelf gewerkt en alles zelf betaald, wat me redelijk goed afging. Toen ik op kamers ging wees een vriendin me op het feit dat je een aanvullende beurs kunt aanvragen als je ouders niet in staat zijn je financieel te supporten, waardoor studeren en op kamers wonen wat behapbaarder kan zijn. Toen ik dit aanvroeg, werd mijn verzoek afgewezen gezien mijn ouders genoeg zouden verdienen om me te kunnen ondersteunen. Nu wil het feit dat dit bij mijn moeder totaal niet waar is, en mijn vader dit niet wil. Ik heb het meerdere keren voorzichtig aangesneden, maar werd altijd met een slap kort antwoord weggestuurd.

Omdat dit blijkbaar vaker voorkomt, is er een optie dat je aangeeft dat één ouder niet wil betalen, en in dit geval zou het alleen gebaseerd zijn op mijn moeders salaris, wat me wel ondersteuning zou opleveren. Alleen het probleem is, als je dit wil, dat je met meerdere verklaringen moet komen waarom je met de andere ouder een conflict hebt, onderschreven door jezelf, de desbetreffende ouder en een hulpverlener oid.

Ik vind het zo lastig om dit bij m’n vader aan te kaarten, maar heb ook veel stress door de financiële situatie en het feit dat hij in alle luxe leeft, altijd dure spullen koopt, op dure vakanties gaat met zijn nieuwe vrouw en naar mij toe doet alsof hij niks kan missen.

btw, hij weet van het feit dat ik een beurs aangevraagd heb, m’n ouders hebben daar beiden een brief over gehad.

Hellup, iemand advies?

Liefs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments