Student (24) in

Gegevens ouders nodig

Hoi, ik hoop dat ik dit hier mag vragen. Ik heb een wat ingewikkelde vraag misschien. Ik wil aanvullende beurs aanvragen voor mijn studie van volgend jaar. Alleen ze hebben perse gegevens/bewijsstukken nodig van beide ouders en als je dat niet kan moet je een heel lang proces van gegevens invullen over inkomen buiten beschouwing laten enzo. Dat vind ik allemaal best wel niet van toepassing en overbodig voor mij, omdat ik de studie en alles helemaal zelf wil/kan betalen… Ik heb 1x met Duo gebeld maar nog niet echt iets kunnen regelen hiervoor. Ik vraag me af, is er iemand van jullie die hier ook tegen aan loopt/liep, zo ja hoe heb je dit opgelost?
Ik hoop dat iemand me kan helpen.
Nogmaals, ik snap het als dit een ingewikkelde vraag is..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Joyce
2 jaren geleden

Hi! Ik heb een aantal jaren geleden precies hetzelfde gehad. Ik heb al jaren geen contact meer met mijn vader en weet ook niet waar hij woont of hoe ik in contact kan komen. Daarom heb ik toen ook een aanvraag gedaan voor buiten beschouwing laten van het inkomen voor mijn aanvullende beurs. Ik zag er toen best tegenop omdat het moeilijk leek, maar uiteindelijk viel het me best wel mee! Ik moest naar mijn huisarts voor een verklaring dat ik geen contact meer had . Dat voelde heel raar want de huisarts wist daar niks van dus ik moest… Lees verder »

Isa
Isa
2 jaren geleden

Hi Student, Wat een herkenbare vraag! Ik heb hier zelf mee te maken gehad en wat een gedoe is het dan ook om een aanvullende beurs aan te vragen. Ik wilde en kon aanvullende beurs aan vragen omdat ik geen contact meer met mijn biologische vader had, en mijn stiefvader mij praktisch gezien meer heeft opgevoed dan mijn biologische vader. Ik heb toen wel het formulier ingevuld voor ouder buiten beschouwing laten, hier heb ik toen nog een verklaring van mijn stiefvader bij gedaan. In deze verklaring beschreef hij dat hij al zolang voor mij zorgde etc. Binnen 2 weken… Lees verder »

Student
2 jaren geleden
Reply to  Isa

Hi Isa, Bedankt voor je reactie! Fijn om te weten dat ik niet de enige ben hiermee. Ik heb zelf ook een begeleider die vertelde dat hij hetzelfde probleem had met iemand anders en zijn ervaring was dat zo’n proces dan heel lang duurde. Dus misschien kan ik het beste Duo nog een keer bellen, misschien ligt het aan welke persoon ik spreek die mij het beste kan helpen zonder dat hele proces van aanvragen in te gaan. Ik blijf dat hele aanvraag proces maar een gedoe vinden, vooral omdat mijn situatie anders is. Officieel heb ik eigenlijk geen vader… Lees verder »