Lara (15 jaar) in

Geen zin

Mijn ouders zijn nu ongeveer bijna 2 jaar gescheiden, mijn vader had al een tijdje een spaanse vriendin waar hij nu ook al bijna 2 jaar mee samen woont. Ik en me zus wonen bij mn moeder en hebben niet super veel contact meer met mn vader. Soms dan appt hij nog welleens en soms dan vraagt hij om af te spreken. Mijn zus die wilt niet echt meer afspreken omdat ze iedere keer teleurgesteld wordr door mn vader en omdat hij steeds liegt. Eerst wilde ik nog wel afspreken en vond ik het ook wel leuk, maar nu vroeg hij weer om af te spreken maar eigenlijk heb ik daar geen zin in.. Maar is dat erg ? En moet ik dan gewoon eerlijk tegen hem zeggen dat ik er geen zin in heb? Ik denk van wel maar ik wil hem niet kwetsen ookal heeft hij hele foute dingen gedaan. Mijn zus die spreekt hij ook niet meer echt en alles gaat via mij. En als we afspreken dan is het altijd een gedoe, mijn vader kan me wel ophalen dat hij ergens in de straat wacht maar hoe ik thuiskom is altijd de vraag omdat mn vader nog wel van een biertje houdt wilt mijn moeder niet dat ik bij hem in de auto zit. En ja ik weet niet echt wat ik moet doen..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
Lotte
9 jaren geleden

Hallo Lara, Veel kinderen vinden het soms moeilijk om te zeggen tegen hun ouders wat ze voelen of vinden. Vaak omdat ze bang zijn dat ze een ouder teleurstellen. Belangrijk is dat jij doet wat jij wil, je moet jezelf altijd voorop stellen. Dat kan dus zijn dat je zegt tegen je papa dat je nu niet wil afspreken. Je kan wel zeggen dat je het prettig vind dat hij het vraagt maar er nu geen behoefte aan hebt. Op het moment dat jij behoefte hebt om je vader te zien kun jij hem een smsje sturen. Om nog even… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

het is een tip maar wat voel je in je hart zegt je hart spreek af of zegt hij nee dan wordt een drama of denk gewoon wil je dat, alles en ook echt alles een drama wordt of, wil je blij aan tafel met je zus en je moeder zitten en kletsen nou ik weet het wel