Jelia (16) in

Geen rust als zij er zijn

hoi, ik woon al een tijdje met mijn stiefavder en zijn 2 kinderen. nu zijn zij erg druk en ben ik erg gesteld op mijn eigen rust en dit was altijd zo toen ik nog met mijn eigen gezin woonde. ik voel me gewoon altijd gestressed als mijn stiefvader + kinderen ookk in huis zijn. ik kan dan gewoon niet mijn rust nemen omdat ze ook gewoon mijn kamer binnenkomen terwijl dit niet de afspraak is. Als ik dit tegen mijn moeder vertel zegt ze dat het wel over zal gaan en dat ik me gewoon moet aanpassen. maar het voelt niet fijn dat ik niet mijzelf kan zijn in mijn eigen huis en dat ik me moet aanpassen in mijn eigen huis. ik loop constant op mijn tandvlees, hier heb ik ook al hulp bij gehad van een psycholoog maar ik weet niet meer wat ik er nu nog tegen kan doen aangezien mijn familie ook heel ver weg woont. kunnen jullie mij helpen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
R
R
8 dagen geleden

Hoi Jelia, Wat goed dat je op het forum bent gaan schrijven! Net als Lisa herken ik mij heel erg in jouw situatie. Ik woon samen met mijn oudere broer bij mijn moeder en stiefvader. Ik heb hier thuis geen stiefbroertjes of -zusjes, maar mijn broer kan ook heel druk zijn met mijn stiefvader. Als dat me even te veel wordt, vind ik het altijd fijn om mij terug te trekken op mijn kamer en iets rustigs voor mijzelf te doen. Ik kan me dus goed voorstellen dat je het gevoel hebt dat je niet aan je rust komt als… Lees verder »

Lisa
12 dagen geleden

Hee Jelia, Toen ik jou vraag op het forum zal moest ik gelijk aan mijn eigen situatie denken. Ik heb een lange tijd bij mijn stiefvader gewoond, met zijn 2 kinderen, mijn zus en mijn moeder. En inderdaad een drukke boel met weinig plek voor jezelf. Voor mij heeft het toen heel erg geholpen om op zoek te gaan naar dingen die mij toch rust geven, even lezen, maar wandelen of soms echt iets voor m’n deur te zetten dat de andere niet naar binnen konden als ik echt mijn moment thuis nodig had. Maar het belangrijkste was erover praten… Lees verder »

mees
14 dagen geleden

ik heb een ook zoon situatie als jij bij mijn vader ik.
mijn broertje en zusje die komen ook altijd mijn kamer binnen dan ben ik heel streng tegen ze als ze moeten weg gaan hopelijk werkt het ook bij jou