Anoniem (16) in

Geen klik met stiefmoeder

Hoi hoi, mijn ouders hebben co-ouderschap en woon dus om de week bij mijn vader en moeder. Mijn vader heeft een vriendin en ik heb totaal geen klik met haar we praten niet eens. De laatste tijd gaat het ook slechter met mijn vader steeds meer ruzie enz. Het liefst ga ik als de vriendin van m’n vader er is ergens anders heen. Mijn vraag is hoe kan ik mijn vader duidelijk maken dat ik bij hem weg wilt als zij er is en sterker nog hoe ga ik dit überhaupt aanpakken? Groetjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
7 dagen geleden

Lieve Anoniem, Wat vervelend dat je je niet op je plek voelt bij je vader en zijn vriendin, en wat fijn dat je dat hier wil delen. Ik was nog heel jong toen mijn vader opnieuw ging trouwen, ik was 10. Dus ik heb dat heel anders ervaren dan jij. Wij hebben echt wel eens ruzie gehad ook. Als je rustig wil nadenken over wat je wil zeggen tegen je vader, of misschien zelfs tegen zijn vriendin, dan is het misschien fijn om je gedachten en gevoelens op te schrijven. Dan kan je in alle rust nadenken over wat je… Lees verder »

Kevin
7 dagen geleden

Hi Anoniem, Welkom bij Villa Pinedo! Goed dat je jouw verhaal met ons wilt delen en dat je vraagt om tips. Ik herken jouw situatie en zal je meenemen naar hoe ik dit aangepakt heb. Mijn ouders zijn al enige tijd gescheiden maar steeds als mijn vader een nieuwe partner had, veranderde er iets in onze relatie. Het leek alsof ik minder belangrijk werd en hij minder tijd met/ voor mij had. Dit heb ik jarenlang gewoon geaccepteerd, totdat ik een tijdje geleden vond dat dat niet meer ging. Toen heb ik mijn vader een brief geschreven waarin ik dit… Lees verder »

Anoniem
10 dagen geleden

Hey, mijn ouders zijn sinds een paar maanden gescheiden en het is maar een ideetje. Maar misschien is het een tip om bijvoorbeeld een neutraal gesprek te hebben. Geef het van te voren aan dat je rustig onder vier ogen wilt praten. Handig misschien op neutraal terrein maar als je weet dat het misschien op ruzie gaat uitlopen wel beter thuis. Slim is wel om te zorgen dat zijn vriendin er niet is, je vader kan zich dan misschien ongemakkelijk voelen en dan wordt het misschien een 2 tegen 1 gesprek. Ik zou vooral hem niet aanvallen maar hoe jij… Lees verder »