Tara (12 jaar) in

Geen aandacht door halfzusje

heyy

mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 3 jaar was. Ik was er toen nog niet echt bewust van en dat is denk ik ook beter ook.
Nu ben ik 12 en het is dus al een tijdje geleden.
Mijn vader en moeder hebben allebei een nieuwe partner. Mijn moeder haar nieuwe man is ontzettend aardig en voelt als een echte vader voor mij en mijn vader heeft ook een nieuwe vrouw en ik mag haar voor geen ene meter ze heeft mij en mijn broertje nooit aandacht gegeven en als ik tegen haar praatte leek het als of ik tegen een muur praatte. Iets van een jaar geleden kregen mijn vader en mijn stiefmoeder een kindje en nu ze geboren is draait alles om haar en gaat helemaal niks meer om mij en mijn broertje ik voel me verwaarloosd, nutteloos en weet helemaal niet meer wat ik zou moeten doen.
Heeft iemand tips??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Felicia
Felicia
13 dagen geleden

heyyyy,
mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 3 jaar was het was zwaar voor me en ik vond het niet fijn hiervoor hadden ze al ruzie ik weet hoe je je voelt Tara ik ben nu 11 en ik heb super veel medelijden met jou.
x felicia

Aura
17 dagen geleden

Wat goed dat je bent gekomen naar villa pinedo. Zeg het gewoon tegen je stiefmoeder, of tegen je vader! Ik wed dat hij luistert tegen jou. Of zeggen tegen je moeder of je stiefvader

Xamira
21 dagen geleden

Hi Tara, heel fijn dat je op dit forum je verhaal met ons deelt! Ik denk dat veel kinderen zich hierin kunnen herkennen, ik namelijk wel! Ik heb ook een halfzusje en ik vond dat in het begin heel erg wennen. Ik had het gevoel alsof ik iets minder het kind van mijn vader kon zijn. Mij hielp het heel erg om hierover te blijven praten, niet alleen met m’n ouders, maar ook met vriendinnen. Eigenlijk weten ouders vaak pas wat er in je omgaat als je het bespreekbaar maakt. Ik denk dat het daarom misschien kan helpen om het… Lees verder »

Janne
22 dagen geleden

Hoi Tara, Bedankt voor je vraag op ons Forum, wat fijn dat je ons hebt gevonden! Omdat ik wel iets herken in jouw verhaal wil ik graag ook mijn verhaal delen. Hopelijk heb je er iets aan. En als je nog vragen hebt kun je die natuurlijk altijd weer stellen via ons Forum :). Mijn ervaring is niet met een extra broertje of zusje, maar wel minder aandacht. Mijn vader heeft na de scheiding namelijk ook een nieuwe vriendin gekregen. Ik vind het een harstikke lieve vrouw. Maar omdat mijn vader super verliefd op haar is, kreeg ze alle aandacht.… Lees verder »

Manon
22 dagen geleden

Hoi lieve Tara, wat fijn dat je het forum hebt gevonden! En heel dapper dat jij je verhaal hier wil delen <3 Wat vervelend dat je het gevoel hebt dat je weinig aandacht krijgt bij je vader, door de komst van je halfzusje. Dit lijkt me erg vervelend, maar ik herken mij wel in jouw verhaal. Mijn vader had ook al snel een nieuwe vriendin, met wie hij nog twee nieuwe kinderen kreeg. Ik moest hier erg aan wennen, want ineens is er een nieuw klein baby’tje bij die heel veel aandacht krijgt en nodig heeft. Wat bij mij in… Lees verder »