Feestdagen

Hallo,

Sind februari dit jaar zijn mijn ouders gescheiden waar ik heel verdrietig om ben. het is nu november en dus komen de “feestdagen” er weer aan, dit zijn mijn eerste feestdagen met gescheiden ouders.
Heeft iemand tips voor mij om toch nog wat van de feestdagen te maken?

Luc

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LilliRozanneRomyEsmée Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Esmée
Advies van jongeren
Esmée

Lieve Luc, Wat fijn dat jij je vraag aan ons durft te stellen! Wat vervelend dat jouw ouders hebben besloten om te gaan scheiden. De feestdagen vind ik meestal ook wel lastig, omdat ik zelf mag kiezen waar ik ben. Ik weet natuurlijk niet hoe dat met jou zit en bij wie jij bent met de feestdagen. Het is natuurlijk geen prettig idee om tijdens de feestdagen met maar één ouder te zijn. Wat ik altijd doe is te proberen aan de leuke kanten te denken, bijvoorbeeld dat ik het dan bij mama én papa vier. Dat ik twee keer… Lees verder »

Leeftijd
16
Romy
Advies van jongeren
Romy

Lieve Luc, Wat vervelend zeg, ik begrijp dat je heel verdrietig bent. Ik was zelf ook heel verdrietig toen mijn ouders gingen scheiden. Mijn ouders gingen rond de maand september scheiden dus de feestdagen volgde hierna ook snel. . Wat mij heel erg hielp tijdens de feestdagen is om het niet teveel te willen forceren. Ik ging bijvoorbeeld de kerst in met het idee: ik zie wel hoe het gaat of loopt. Dit zorgde ervoor dat ik geen hoge verwachtingen had van de feestdagen; waardoor het ook niet kon tegenvallen. Hierdoor werd het stiekem toch nog gezellig en leuk. Ik… Lees verder »

Leeftijd
19
Rozanne
Advies van jongeren
Rozanne

Als eerste, goed dat je je verhaal op dit forum wilt delen! Ik heb hier in het begin ook veel last van gehad, en nu nog steeds wel een beetje. Ik neem aan dat er besloten is dat je met kerst bij de ene ouder bent en met oud en nieuw bij de andere? Als dat zo is, dan zal ik doormiddel van mijn eigen ervaring wat tips geven. Je kan bijvoorbeeld met de ouder wie je niet ziet bij kerst, verder van tevoren de kerstboom al opzetten, al een kerst-sfeer creëren en bijvoorbeeld ook al een kerstdiner houden, maakt… Lees verder »

Leeftijd
12
Lilli
Advies van jongeren
Lilli

Hi Luc. Hoe gaan je ouders met elkaar om? Kunnen ze bij elkaar zijn, of kan dat voor jouw gevoel niet? Als je ouders bij elkaar kunnen zijn, zonder dat er meteen ruzie ontstaat, dan zou je het met ze kunnen hebben erover, misschien kunnen ze dan voor één avondje wel bij elkaar zijn. Aan de andere kant, is het ook wel een risico om te nemen natuurlijk, want je wil niet dat er toch ruzie ontstaat, en dat je hele avond gelijk verpest is. Je zou misschien kunnen vragen aan de ene ouder of hij/zij toch niet heel eventjes… Lees verder »

Leeftijd
13