Martine (16 jaar) in

Even mijn verhaal kwijt

Hey,

Alvast sorry voor de spelfouten, ik mag dan wel Nederlands zijn en een kei in lezen, schrijven kan ik niet.

Mijn ouders zijn al een tijdje uit elkaar. We wonen wel nog bij elkaar maar mijn vader in de logeerkamer om de 3 dagen slaapt mijn moeder bij haar ouders (die best ver weg wonen). Mijn vader deed dit ook tot dat hij ruzie met zijn vader kreeg.

Ik heb het al een lange tijd geleden zien aankomen dat mijn ouders zouden scheiden. Ze hadden vaak ruzie en ik hoopte er ook op dat zij uit elkaar gingen. Ik wist het al een beetje omdat mijn moeder vaak met mij praatte. Ze heeft ook een keer gezegd dat ze na pas na mijn broer zijn examen zou willen scheiden omdat dat een erg moeilijk jaar is. Maar ik zit nu in 4 havo en ik weet niet of ik het wel ga redden. Ze heeft ook een keer gezegd dat ze bij mijn vader weg zou gaan als hij aan ons zou zitten (fysiek). Dat is vorige zomer gebeurd en ik moest maar wachten tot zij het echt durfde. Het was killing om deze tijd af te moeten wachten. Ik snap dat het een moeilijke beslissing is maar het was wel pijnlijk om te zien dat mijn vader nog probeerde om er wat van te maken.
Mijn vader en moeder kunnen pas echt uit elkaar als het huis verkocht is. Mijn moeder gaat een huisje kopen maar mijn vader weet het nog niet. Omdat de huizenmarkt nog steeds niet helemaal top is verwacht ik ook niet dat het snel gaat gebeuren maar ik hoop er zo erg op ! Er is zo veel spanning in het huis, gelukkig heb ik een vriend (al 10 maanden) waar het erg fijn is en waar ik altijd naaf toe kan. Hij weet van alles en hij helpt mij ook. Dit is erg fijn, maar mijn ouders willen ook veel aandacht omdat ze denken , (denk ik ) mij een beet je aan het verliezen zijn. Mijn moeder heeft zelfs in een ruzie tegen mijn vader gezegd dat ik definitief bij mijn moeder wou wonen, wat erg gemeen was. Ik had dit in vertrouwen aan haar verteld en zij heeft hier gewoon misbruik van gemaakt. Ik heb ook besloten om vaker bij mijn moeder te zijn dan bij mijn vader. Ik heb nu ook iemand op school waarmee ik praat wat heel erg fijn is ( zij heeft deze suite aanbevolen).
Zo ik ben mijn verhaal kwijt. Ik heb de laatste tijd erg veel stress door 4HAVO. Ik kan me vaak niet concentreren en heb ook de laatste tijd heel erg veel hoofdpijn. Mijn moeder en broer snappen niet daf ik niet kan leren en pushen mij om door te gaan.Ik heb ook Door de week veel activiteiten zoals mijn werk en ik hockey waardoor het allemaal nog even ietsjes drukker is wat ik niet helemaal aan kan.

Ik hoop dat iemand mij nog wat moed ik kan spreken.

Liefs Martine

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi Martine, Wat lijkt het mij een lastige situatie waar je inzit. Je ouders zijn uit elkaar maar wonen nog wel in het zelfde huis. Ik snap dat dit door de huidige woningmarkt eigenlijk haast wel genoodzaakt is. Maar voor kinderen is dit natuurlijk toch wel een gekke situatie. Ik snap dat door de situatie thuis het lastiger is om je op school te concentreren. En dan heb je ook nog je werk en hockey waardoor je ook druk bent. Misschien is het een idee om in het belang van school iets minder uren te werken. Daar heeft je baas… Lees verder »

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hey Martine, Wat fijn dat je ons hebt gevonden om je verhaal kwijt te kunnen. Ik kon je verhaal heel goed volgen, dus over fouten hoef je je helemaal geen zorgen te maken! 🙂 Ik begrijp heel goed dat de woonsituatie waarin jij je nu bevindt voor spanning zorgt. Je ouders zijn gescheiden, maar wonen nog wel samen. Dit kan soms natuurlijk best verwarrend voor jou zijn, en dat dit zijn uitwerking heeft op je concentratie is niet meer dan logisch. Het is heel fijn om te horen dat je alles kwijt kan bij je vriendje en dat hij je… Lees verder »