Anoniem (18 jaar) in

Een kant kiezen

Mijn ouders zijn 2 jaar geleden gescheiden en de manier waarop dit is gegaan blijft voor mijn nog altijd ondraaglijk. Mijn ouders hadden een lat-relatie, wat wil zeggen dat zij niet bij elkaar woonden maar wel een relatie hadden. Mijn vader stuurde op een avond een mailtje naar mijn moeder waarin, kort samengevat, stond dat hij de relatie wilde beëindigen en dat het tijd was om allebei een andere kant op te gaan. Deze actie kon ik al heel slecht verdragen en ik heb hem dan ook boos opgebeld. Hij beloofde mooie dingen en dat hij mij en mijn broer nog altijd op zou zoeken en dat er zeker tijd was om nog dingen te doen als een familie. “Je vader en moeder hebben geen ruzie, ze zijn gewoon liever vrienden.” zei hij. Van al deze mooie beloftes is nog nooit iets waargemaakt. Hij miste dan ook mijn 16e verjaardag, omdat hij te bang was mijn moeder onder ogen te komen. Na de scheiding heeft hij mijn broer anderhalf jaar niet gezien, ook heeft hij niks van zich laten horen. Wel kwam hij steeds met de mooie woorden: “Jullie zijn altijd welkom bij mij.” Maar zelf eens een keer zijn kinderen opbellen, ho maar.

Nu, 2 jaar later, kan ik het nog steeds heel goed met mijn vader vinden. Onze band is zo hecht, ook al zie ik hem ongeveer één keer in de twee weken. Toch kan ik mezelf niet over het feit heenzetten dat alles van één kant moet komen, dat ik altijd degene moet zijn die belt en die vraagt of hij misschien tijd heeft om iets leuks te doen. Meer dan samen bij hem thuis een film kijken wordt het niet, als ik eens een keer wat leuks wil gaan doen, dan zegt hij : “leuke dingen deed ik ook nooit met mijn vader, zo zijn wij gewoon niet.”
Het breekt me nog elke dag dat mijn vader mijn broer niet ziet en dat ik overal tussenin sta. Ik word van alle kanten beïnvloed en weet af en toe niet meer welke kant ik moet kiezen en of ik überhaupt een kant moet kiezen.. Iemand die dit herkent?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isabel
Isabel
10 jaren geleden

Beste Anoniem, Bedankt voor je berichtje en fijn dat je ons hebt gevonden om je verhaal te delen. Persoonlijk kan ik mij helemaal vinden in je verhaal. De beloftes die je vader doet maar die hij niet nakomt. Dat hij zegt dat je altijd welkom bent, maar zich waarschijnlijk minder goed beseft dat er voor jullie een drempel is om naar hem toe te gaan door de manier waarop de scheiding is aangekondigd. Dat jij altijd degene bent die energie in jullie band moet stoppen om elkaar te blijven zien. Het gevoel dat jij waarschijnlijk hebt omdat jij het wel… Lees verder »

Emma
Emma
10 jaren geleden

Hey Anoniem, Dank je voor je verhaal. Ik herken grote delen van je verhaal wel, ja. Lang niet alles- zo hadden mijn ouders geen LAT-relatie en was ik 3 toen ze scheidden, daarnaast zie ik mijn vader nog erg weinig- maar dat wat je schrijft; “zelf eens zijn kinderen opbellen, ho maar”, dat herken ik ontzettend. Die vermoeidheid/frustratie over het feit dat alles maar van één kant komt ken ik ook en daar worstel ik al jaren mee. In mijn geval heb ik nog een broertje en drie halfzusjes (maar vader is ook weg bij mijn stiefmoeder en woont nu… Lees verder »