Anoniem (11 jaar) in

Durf het niet te zeggen

Ik wil graag meer bij mn moeder wonen maar ik durf het NIET te zeggen tegen mn vader 😪😪 heeft iemand nog advies hiervoor

3 reacties

 1. kaylee op 11 februari 2019 om 18:07

  lieve anoniem, wat fijn dat je ons om advies vraagt. wat vervelend om te lezen dat je het niet aan je vader durft te vragen. ik kan je hier wel in vinden, ik vond dit zelf vroeger ook echt heel erg spannend en eng, maar als ik het wilde moest ik het toch echt zelf vragen omdat mijn moeder dat niet voor mij kon doen. misschien zou je het er met je moeder over kunnen hebben, dat je het echt heel spannend vindt en liever hebt dat zij het verteld of dat jullie het samen aangeven bij je vader. misschien is het nog zelfs belangrijker dat wanneer je het aangeeft je ook je gevoel beschrijft waarom je dit graag zou willen, zo kan het namelijk zijn dat je vader zich minder aangevallen voelt en je meer zal begrijpen. wat je misschien ook kan doen is een brief schrijven voor je vader, dit is voor jou minder eng omdat het niet in het echt is zeg maar, en wanneer je daar goed uitlegt hoe jij je voelt en hoe jij het liever zou willen dan kan je vader het ook een paar keer lezen om alles even te laten bezinken, waardoor hij daarna misschien niet verdrietig of boos is. hopelijk heb je hier wat aan.

  liefs, kaylee

 2. Samantha op 8 februari 2019 om 01:52

  Lieve anoniem,

  Wat goed dat je je vraag hier op het forum stelt zeg! Ik kan me heel goed voorstellen dat je het lastig vindt om zoiets met je vader te bespreken. Weet je wat ik altijd deed als ik iets moeilijk vond om te bespreken? Ik schreef dan altijd een brief. Dan was het nog steeds wel eng, maar net iets minder. Ik had dan rustig de tijd om na te denken over wat ik precies op wilde schrijven. Vaak schreef ik dan ook al in de brief dat ik het stiekem wel eng vond om die brief te schrijven en geven. Door dit op te schrijven, was het meteen al een stukje minder eng. Mijn ouders hadden daarna alle tijd om de brief rustig te lezen. Soms kan het net wat makkelijker zijn om dingen die je denkt en wil op te schrijven, dan te zeggen. Als je het schrijft hoef je je vader niet aan te kijken als je het zegt, en je hoeft niet te zien hoe hij erop reageert. Natuurlijk kan zijn eerste reactie dan wel een beetje verdrietig zijn, maar als hij er dan rustig over nadenkt dan zal hij het misschien wel begrijpen. En dan kunnen jullie er misschien samen wel over praten 🙂
  Verder vroeg ik me af of je het wel al aan je moeder had verteld? Anders zou zij misschien ook kunnen helpen om er met je vader over te praten.

  Ik hoop dat je hier iets mee kan! Laat je weten hoe het afloopt?

  Veel liefs,
  Samantha

 3. simone op 7 februari 2019 om 12:09

  Lieve anoniem,

  Bedankt voor het delen van jouw vraag hier op het forum. Wat lijkt me dat lastig dat je iets niet durft te zeggen. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik soms ook liever bij mijn moeder dan bij mijn vader. Ik vond dit dan ook altijd heel moeilijk om te zeggen omdat ik bang was dat mijn vader verdrietig zou worden. Ik besprak het dan ook altijd eerst met iemand in mijn omgeving waar ik goed mee kon praten, zoals met mijn oma of tante. Zij konden mij dan altijd helpen over hoe ik het tegen papa kon zeggen. Dat vond ik altijd heel fijn. Misschien heb jij ook iemand in je omgeving waar je dit eerst mee zou kunnen bespreken? Ik merkte gelukkig wel dat als ik het aan papa uitlegde hij gelukkig niet verdrietig was maar het begreep.

  Misschien zou je het ook wel fijn vinden om een Buddy te krijgen. Een Buddy is iemand die net zoals jij gescheiden ouders heeft en waar je mee in de MyBuddy App kan praten. Als je op de volgende link klinkt kan je nog eens rustig lezen wat een Buddy is en je aanmelden als je dat zou willen:
  https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

  Ik wens je heel veel succes toe en weet dat je er niet alleen voor staat!

  Veel liefs,
  Simone

Laat een reactie achter