Jonas (13 jaar) in

Durf het niet te zeggen

Hoi ik ben Jonas.

Ik wil graag bij mn moeder wonen.
En ik durf niet te zeggen tegen mn vader.
Ik ben bang dat mn vader boos word (ik weet hoe hij is aggresief)
Heeft iemand nog tips hoe ik het het beste aan kan brengen

6
Reacties

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
lucaNicoleJessekayleeDolores Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
luca
luca

ZORG ERVOOR DAT ER IEMAND BIJVOORBEELD JE OPA OF OMA ZODAT ALS HIJ AGRESIEF WORDT DAN ZEGT JE OMA OF OMA DAT HIJ ZICH GEDIJSD MOET HOUDEN

Nicole
Nicole

Hee hallo Jonas, Bedankt voor jouw bericht op het forum hier, super knap dat je dit met ons deelt en zo om tips vraagt! Je geeft aan dat je graag bij je moeder wilt wonen maar bang bent voor de reactie van je vader omdat je weet hoe agressief hij is, wat heftig voor jou zeg! Je vraagt nu om tips voor hoe je je vader het beste kan vertellen dat je graag bij je moeder wilt wonen, ik vind het echt goed van je dat je naar de beste manier om het met je vader te delen zoekt! Ik… Lees verder »

Jesse
Jesse

hey jonas, wat naar dat je in deze situatie bent gekomen ik begrijp er wel wat van, als je het niet durft dan kan je het mischien tegen je moeder of opa en oma zeggen en die kunnen een mailtje sturen naar je vader, of als je een voogd hebt met hem/haar praten. als dat allemaal niet het geval is dan zal ik met een beste vriend of iemand die je kan vertrouwen praten wat je moet doen, ik hoop je genoeg geinformeert te hebben groetjes van jesse.

kaylee
kaylee

lieve Jonas, wat fijn dat jij jouw verhaal met ons wilt delen. wat vervelend om te lezen dat je dit eng vindt om te vertellen, maar daar kan ik je heel goed in begrijpen. ik wilde ook altijd heel graag bij mijn moeder wonen, en dit vond ik ook altijd lastig om te zeggen tegen papa, ik heb het meerdere keren aangegeven. zou je het misschien samen met je moeder aan je vader kunnen vertellen? of misschien kun je aan je moeder het verhaal uitleggen en vragen hoe zij het t beste aan zou pakken. wat het meest belangrijke is… Lees verder »

Dolores
Dolores

Lieve Jonas, Ik weet hoe je je voelt. Ik durfde het ook niet te vertellen. Logisch dat je niet wilt dat je vader boos of verdrietig wordt. Ik was zelf niet bang dat mijn vader boos zou worden, maar wel dat ik hem heel veel pijn zou doen omdat hij ook depressief is. Ik praatte zelf met mijn psycholoog erover en zo hebben we samen met mijn vader gepraat. Misschien is het fijn voor je om het eerst aan je moeder te vertellen en haar vragen wat het beste is en het misschien samen met haar gaat vertellen aan je… Lees verder »

charlotte
charlotte

Lieve Jonas, wat goed van je dat je hier je vraag komt stellen, en wat ontzettend knap dat je zo goed weet wat je wilt. Zelf heb ik niet in zo’n situatie gezeten als jij, maar mijn broertje helaas wel. Hij is na de scheiding nog regelmatig bij mijn moeder geweest maar wilde dat eigenlijk niet. De vriend van mijn moeder is ook agressief en als iets niet gaat zoals hij wil dan kan hij ook helemaal ontploffen. Uiteindelijk heeft hij het volgehouden tot hij 16 was omdat je dan volgens mij officieel zelf mag kiezen. Hij heeft toen gezorgd… Lees verder »