() in

Duidelijk verhaal

Hoi!
Mijn ouders zijn al een hele tijd gescheiden. Toen dat gebeurde was ik nog erg klein en had ik helemaal niet door wat er gebeurde. Het was eigenlijk allemaal best ‘normaal’ voor mij. Ik heb toen regelmatig vragen gesteld aan mijn ouders, bijvoorbeeld waarom ze uit elkaar zijn gegaan, maar daar heb ik nooit een eenduidig antwoord op gekregen.

Mijn moeder is heel goed in negatief praten over mijn vader, en volgens haar is hij vreemdgegaan. Ik geloof dat mijn moeder het heel zwaar heeft gehad in die tijd en ik snap dat ze boos is. Ik geloof haar verhaal ook, hoewel ik ook vind dat ze bepaalde dingen (zoals het vele negatieve gepraat) anders had moeten aanpakken.

Mijn vader daarentegen, staat er best wel voor open om met mijn moeder te praten, en hij zegt ook geen negatieve dingen over haar. Maar hij ontkent altijd dat hij is vreemdgegaan. Hij heeft me vroeger een heel ander verhaal verteld.

De verhalen spreken elkaar zo erg tegen dat ik eigenlijk nog steeds geen idee heb wat er destijds allemaal gebeurd heeft, en op een bepaalde manier vind ik dat wel heel lastig. Ik zou zo graag willen dat het niet zo’n groot raadsel zou zijn en dat ik het er gewoon met ze over kon hebben. Het boeit me namelijk totaal niet of iemand vreemd is gegaan of niet, maar ik vind het fijn om een duidelijk verhaal te hebben, en ik vind het fijn als mijn ouders eerlijk tegen me zijn.

Mede om die laatste reden heb ik nu al jaren niet meer gevraagd wat er destijds gebeurd is. Ik ben bang dat ik wéér tegengestelde verhalen te horen krijg, en dat één van mijn ouders tegen me liegt. Dat zou me enorm teleurstellen. Ik vraag me af wat jullie in deze situatie zouden doen … toch nog een keer het onderwerp aansnijden, of niet? En zo ja: hoe dan? ‘In het echt’ vind ik dat een beetje eng, maar via whatsapp vragen stellen is, hoewel het veel makkelijker is, misschien ook niet de beste manier.

Bedankt voor het lezen!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments