Duidelijk maken

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik heel klein was. En sinds die tijd maken ze ruzie. En vragen ze steeds aan mij wat ik wil. En ik weet niet wat ik wil. Het enige wat ik wil is dat zij geen ruzie meer maken en gewoon met elkaar praten. Hoe kan ik ze dat duidelijk maken?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RosaMishaEmmeline Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Emmeline
Advies van jongeren
Emmeline

Lieve anoniem, Dankjewel voor het plaatsten van je berichtje! Ik begrijp heel goed dat je het liefste wil dat je ouders geen ruzie maken. Ik heb dat geprobeerd mijn ouders duidelijk de maken door met ze te praten en te vertellen wat het met me doet als zij telkens ruzie maken, ik deed dat met mijn zus samen. Misschien heb jij ook wel broers/zussen die hier met je over willen praten. Ik vond het erg fijn om het samen met mijn zus te doen! Ik vind het zelf makkelijker om dingen op te schrijven dan om ze te vertellen. Als… Lees verder »

Leeftijd
16
Misha
Advies van jongeren
Misha

Hoi Anoniem, Wat goed dat je deze vraag hier stelt. Wat lijkt het mij vervelend dat ze steeds zo een ruzie maken en jij hier tussen in zit. Heb je al tegen ze gezegd dat het enige wat je wilt is dat ze geen ruzie maken? Ik vond het altijd fijn om mijn gevoelens op te schrijven. Zo kon ik er goed over na denken en kon in wat ik geschreven had laten lezen. Hierdoor was het ook minder eng. Wist je dat we open brieven hebben? Eén daar van is gericht op ouders maar ik denk dat als je… Lees verder »

Leeftijd
22
Rosa
Advies van jongeren
Rosa

Lieve Anoniem, Ik denk dat het zeker helpt als je voor jezelf (of inderdaad samen met je broer/zus als je die hebt, ik vind dat zelf net als Emmeline heel fijn want samen sta je sterk!) kan opschrijven dat je dit niet wil en dit daarna aan je ouders kan laten lezen. Op die manier hoeft je er niet iets van te zeggen op het moment dat er ruzie is en jij je er verdrietig of boos over voelt, maar kan je het hun laten lezen wanneer het rustig is. Het lijkt me belangrijk dat je ouders weten hoe jij… Lees verder »

Leeftijd
23