Vera (17) in

Dit is te veel voor mij

Hoihoi,

Ik zit al een tijdje met een vraag en ik kwam dit forum tegen en wil de vraag graag stellen: Ik heb dus gescheiden ouders en mijn ouders hebben allebei een nieuwe partner. Ik woon de ene week bij mijn moeder en de ander week bij mijn vader, dus om en om. Dit betekent ook voor mij dat ik dus mijn stiefouders/stiefbroertjes/stiefzusjes zie. Ik merk dat dit te veel is voor mij, ondanks dat ik bijna 18 ben. Ik moet elke week switchen qua ouders, maar ook stiefouders en stiefbroertjes/stiefzusjes. Ook heb ik niet met iedereen een goede band. Voor mij ging het allemaal te snel en ik merk dat ik dat lastig vind om aan te geven. Ook denken mijn stiefouders dat we helemaal een ‘happy family’ zijn. Nu krijg je vanaf 18 jaar ‘meer rechten’ mijn vraag is hoe zijn jullie met deze rechten omgegaan? Gelijk op kamers of juist niet? Of juist kiezen waar jullie willen wonen?

Liefs,
Vera

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Daniëlle
16 dagen geleden

Hey Vera, Ten eerste; wat fijn dat je het forum bent tegengekomen! Ik herken mezelf heel erg in jouw vraag; ik heb hier zelf ook heel lang mee geworsteld. Ik merkte persoonlijk dat elke week heen en weer reizen voor veel onrust zorgde. Ik weet niet precies hoe het zit met ‘meer rechten’, maar ik zou je wel mee willen geven dat het heel belangrijk is dat je keuzes maakt die voor jou fijn zijn. Er is dus denk ik niet één goed antwoord; als jij het gevoel hebt dat je je beter gaat voelen als je bij één van… Lees verder »

Vera
16 dagen geleden
Reply to  Daniëlle

Bedankt voor je reactie! Ik bedoel met meer rechten dat je het huis uit mag gaan. Ik merk ook wel dat ik er nog beter ever over kan nadenken, want ik ben bang dat ik anders een te snelle beslissing.. En ik wil iedereen ook tevreden houden en dat maakt het ook erg lastig, want iedereen wil wat anders. Maar het is denk ik inderdaad ook belangrijk dat je de keuze kiest die jij wilt én waar je veilig bent.

Nogmaals bedankt voor je reactie:)
Liefs,
Vera

Merel
16 dagen geleden

Hoi Vera, wat vervelend dat je dit zo ervaart. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om steeds heen en weer te gaan. Zeker met al die verschillende personen, die waarschijnlijk allemaal anders in elkaar zitten, en alle regels die verschillen per huishouden. Wat eigenlijk het allerbelangrijkste is dat jij luistert naar je eigen gevoel. Als jij je er niet fijn bij voelt om steeds heen en weer te gaan zijn er meerdere dingen die je kunt doen. Je kan er bijvoorbeeld twee weken van maken. Dus dat je om de twee weken heen en weer gaat (mijn stiefzusjes… Lees verder »

Vera
16 dagen geleden
Reply to  Merel

Heel erg bedankt voor je reactie!:) Ah ja dat vind ik eigenlijk ook wel een goed idee om dat eerst te doen, een langere tijd ergens blijven, daar had ik zelf eigenlijk nog geeneens over nagedacht.. En met het kiezen voor één ouder ben ik bang dat ik er een van hun daarmee kwets, want ik wil graag iedereen tevreden houden. Al merk ik dat het wel erg lastig is. Op kamers zie ik wel zitten, maar ik ben bang dat ik het mentaal nog niet aankan. Ik zal het deze week ook aan mijn psycholoog voorleggen en vragen wat… Lees verder »