Eva (15) in

Discussies

Door de scheiding van mijn ouders zie ik mijn vader bijna nooit en mijn moeder altijd. Mijn moeder is emotioneel relatief instabiel en ik weet vaak niet hoe ik op iets moet reageren. Dit veroorzaakt heel vaak discussies/ruzies en irriteer ik mij mateloos aan mijn moeder omdat we altijd op elkaars lip zitten. Iemand tips voor deze situatie?

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LotteHannahCharlotteAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte
Lotte

Hoi Eva, Goed dat je een vraag stelt in het forum. Ik kan me goed voorstellen wat je doormaakt, ondanks dat ik niet precies mee heb gemaakt wat jij nu meemaakt. Heb je een eigen kamer of een plek waar je je kan terugtrekken in huis? Ik ben nu 21 en sinds kort uit huis, maar toen ik met mijn moeder alleen woonde en mijn vader weinig zag, bracht ik ook veel tijd met haar door samen in huis. Dat is inderdaad heel stressvol. Ik had wel een eigen kamer, maar niet het gevoel dat ik me echt terug kon… Lees verder »

Hannah
Hannah

Hooi Eva, Goed dat je geschreven hebt, ik ga je zo goed mogelijk proberen te helpen! Als ik het goed begrijp zou jij je vader vaker willen zien omdat je nu je moeder altijd ziet en ook doordat je je moeder zo veel ziet hebben jullie nu vaak ruzie. Vaak willen kinderen van gescheiden ouders vaak beide ouders zien, dat is vaak voor het kinds belang en als ik je bericht goed begrijp zou jij dit ook willen. Dit alleen is al genoeg reden om aan je moeder te vertellen dat je graag vaker naar je vader wilt. Maar daarnaast… Lees verder »

Charlotte
Charlotte

lieve Eva, wat stoer dat je je verhaal hier durft te delen en wat knap van je dat je zo om hulp vraagt. Ik lees meerdere onderdelen in je verhaal, en wil je graag helpen dus dat ga ik proberen. om te beginnen schrijf je dat je je vader bijna nooit ziet. Dit lijkt me erg lastig, zelf heb ik hele lange tijd mijn moeder niet gezien. Hier heb ik uiteindelijk zelf voor gekozen maar toch miste ik haar ontzettend. Wat ik niet weet is of jij hier ook voor gekozen heb of dat je ouders dit voor hebben besloten?… Lees verder »

Anne
Anne

Hallo Eva, Dankjewel voor jouw bericht! Wat vervelend dat jij je vader bijna niet meer ziet. Zou je dit graag willen veranderen? Ik heb bewust het contact met mijn vader verbroken, omdat het nooit goed tussen ons ging. Ik weet hoe het is om een gevoelige en emotionele moeder te hebben, aangezien zij lang depressief is geweest. Ik voel dus met jou mee en weet hoe dit voelt. Heel vervelend is zoiets he! Misschien zou je eens kunnen aangeven dat jij niet weet hoe je ermee moet omgaan? Dan hebben jullie misschien minder irritaties. Misschien is het ook goed om… Lees verder »