Damy (14 jaar) in

Dilemma

Ik mis mijn moeder vaak wanneer ik bij mijn vader bent en het liefst wil ik langer bij mijn moeder blijven. Ik ben alleen bang dat mijn vader dat heel verdrietig word en ik wil hem niet verdrietig maken. Veel mensen hoor ik zeggen dat ik gewoon moet zeggen dat ik dat nou eenmaal fijner vind maar ik durf dat niet, mijn vader zegt namelijk ook altijd hoe erg hij mij dan mist en hoe blij hij is om mij te zien. In vakantie’s ben ik eigenlijk veel liever bij mijn moeder alleen ik weet ook dat ze krap in kast zit en dan eigenlijk niet vaker dan om de week voor meer dan 1 persoon eten kan kopen. Ik zit in een dilemma! Wat kan ik doen?

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
yaraFemke HoekstraGerjanFloor Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
yara

hoi demy, ik snap dat dit heel lastig is, ik heb ook gescheiden ouders en ik miste mijn moeder ook heel erg in het begin. het hielp voor mij erg goed om mijn moeder dan even te bellen en ik heb een leuke foto van ons 2 op mijn kamer gezet. misschien helpt het ook om je gedachten een beetje af te leiden. heel veel succes! groetjes van Yara

Femke Hoekstra

Hey Damy, Ik heb precies hetzelfde dilemma dus ik weet hoe je je voelt. Ik vind het ook altijd moeilijk om aan mijn vader te vragen of ik extra naar mijn moeder mag, maar het mag meestal wel. En bedenk; ‘nee heb je, ja kun je krijgen.’ Als je het niet vraagt mag het in ieder geval niet. Tip: vraag het als hij in een goede bui is ;). ik weet helaas niet hoe je het geldprobleem op kan lossen, misschien kun je sparen en af en toe meebetalen aan het eten als je bij je moeder komt? ik hoop… Lees verder »

Gerjan

Hee Damy, Super goed van je dat je ons forum hebt gevonden voor je vraag! Nare situatie zit je in als ik het zo lees. Een ouder kwetsen is iets wat niemand graag doet. Weet wel dat het niet jou taak is om je ouders gelukkig te maken. Jou gevoelens zijn het belangrijkste. Ik heb omwille van men moeder ook langer contact gehouden om haar niet te kwetsen. De situatie was al moeilijk genoeg voor haar en dan moest ik ook nog eens gaan vertellen dat ik het liefst niet meer bij haar ben. Dit heeft me heel veel tijd… Lees verder »

Floor

Lieve Damy, bedankt voor je berichtje op het forum en wat fijn dat je hier je verhaal wil delen! Ik ben ook een kind van gescheiden ouders en ik kan mij helemaal voorstellen dat je in een dilemma zit. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 11 jaar was en mijn ouders vroegen meteen aan mij hoe ik de omgang zou willen zien, dat vond ik erg fijn! Ik wilde liever meer bij mijn moeder zijn dan bij mijn vader en gelukkig waren mijn ouders daar helemaal oké mee. Toch had ik zelf het gevoel dat ik mijn vader benadeelde en… Lees verder »