Bumba (13 jaar) in

Is deze woonsituatie normaal?

Hey allemaal. Ik heb een belangrijke vraag. Ik weet namelijk niet of mijn woonsituatie wel normaal is.

Ik ben 13 en ik woon in een samengesteld gezin. We hebben allemaal dezelfde moeder (op mijn pleegbroer na), maar bijna allemaal een verschillende vader. Ik heb 2 zussen, en 3 broers. Mijn oudere zus en broers zijn 10 jaar ouder en ik heb nog een jonger zusje en broertje. Mijn broertje heeft ADHD, woede-aanvallen en autisme. Hij kan niet goed nadenken en is heel erg druk.
Mijn broertje heeft altijd ruzie met een van ons. Hij is altijd zo boos dat hij alles vergeet en ons in elkaar slaat. Mijn zusje is heel klein dus die kan zichzelf niet verdedigen, dus doe ik dat. Ik krijg altijd volle klappen in mijn gezicht en buik, maar ook tegen mn pols. (Dat is op zich niet zo erg, maar mijn pols is gehandicapt en daar maakt hij misbruik van.) Ik zit nu op de middelbare en kan mijn zusje dus niet meer altijd beschermen. Maar als ik op school zit en mn broertje slaat mn zusje in elkaar, krijg ik de schuld van mijn ouders. Ik kan er niet meer tegen dat mijn broertje altijd ons pijn doet en er niet eens zelf voor opdraait. Mijn vriendinnen lachen me uit omdat ik mn broertje niet aan kan. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Mijn broertje heeft al alle training gehad maar het helpt niet. Mijn ouders weten ook al niet wat ze moeten doen. Heeft iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi Bumba, Goed dat je ervoor kiest om hier je vraag te stellen aan anderen. Ik denk namelijk dat het niet helemaal normaal is. Niet zozeer wat er gebeurt (niet dat dat goed is), maar het feit dat je ouders boos worden op jou is niet oké. Zij zouden moeten ingrijpen naar je broertje toe in plaats van op jou boos worden. Heb je een vertrouwenspersoon om je heen die je hierbij kan helpen? Misschien een oom of tante, vriend(in) van je ouders of een leraar of vertrouwenspersoon op school? Ik denk dat het namelijk goed is als iemand hier… Lees verder »