sanne (11) in

De vriendin van mijn vader

hallo, mijn ouders zijn al bijna 7 jaar gescheiden.
ik zit met een dingetje: ik kan het niet vinden met vriendin van mijn vader heeft iemand misschien tips?

2 reacties

 1. Charlotte op 21 december 2018 om 23:40

  Hoi Sanne,
  wat goed dat je een berichtje schrijft naar ons!zelf heb ik echt een hekel aan de vriend van mijn moeder. Dus ik kan me heel goed voorstellen hoe lastig het is. Wat mij zelf heel erg heeft geholpen is praten met mensen die ik vertrouwde. Ik heb mijn vriend heel veel frustraties verteld, en ook bij een juf op school kon ik altijd heel erg goed kwijt waar ik mee zat. zij heeft het mij aangeraden om een brief te schrijven. Daarin schreef ik op wat ik allemaal stom vond aan hem en heb samen met mijn vader deze brief verbrand. Iedere keer als ik weer voelde dat ik boos werd op de vriend van mijn vader heb ik terug gedacht aan die brief en hoe alle boosheid toen mee is genomen door de vlammen. Zo merkte ik langzaam dat ik steeds minder vaak boos werd!

  Wat ik jou graag wil mee geven is misschien wel hetzelfde als mijn juf voor mij toen. als er niemand is in je omgeving met wie je er over kan praten kun je je altijd aanmelden bij het Buddyproject.
  https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/
  en als je het fijn vind kun je ook altijd de open brief voor stiefouders of nieuwe vrineden/vriendinnen gebruiken om het gesprek met je vader en zijn vrinedin aan te gaan. Zo kun je misschien makkelijker verwoorden wat je zo vervelend vins aan haar.
  de brief kun je hier vinden.
  https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-nieuwe-partners-van-gescheiden-ouders/

  Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen, en dat je ondanks alles wel hele fijne kerst en oud en nieuw krijgt.

  Lieve groetjes,
  Charlotte

 2. Rosa op 20 december 2018 om 16:13

  Hi Sanne,

  Dankjewel voor het plaatsen van je bericht hier op het forum. Ik herken mijn ervaring wel in wat je omschrijft : ik mocht de vriendin van mijn vader ook nooit echt zo, en nu ik wat ouder (23) ben heb ik daar wat minder mee te maken maar ik weet nog goed hoe lastig ik dat vond af en toe.

  Wat bij mij altijd heel erg heeft geholpen is proberen is dat ik op een gegeven moment mijn vader heb gevraagd of we even wat met zijn tweeën konden gaan doen, zonder iemand anders er bij. Toen heb ik hem het een en ander verteld over waar ik moeite mee had met mijn stiefmoeder. Een voorbeeld: ze is nooit zo makkelijk geweest in communiceren met haar stiefdochters (mijn zus en ik zijn met zn tweeën) en ze liet ons altijd een beetje schuldig en ongemakkelijk voelen. Doordat ik toen met mijn vader alleen heb afgesproken voelde ik me niet bezwaard om hierover mijn hart te luchten tegenover hem. Hij kon best tegen een stootje (dat ik iets minder positiefs zei over zijn vriendein), en luisterde heel goed naar mij. Dat vond ik toen heel prettig.

  Nu ben ik wat ouder en ga ik af en toe met mijn vader wat leuks doen, op stap of wat eten. De tijd samen is mij heel veel waard en heeft niks beladen om zich heen omdat het ongemakkelijk is als mijn stiefmoeder erbij is.

  Misschien is het een idee voor jou om ook iets met je vader alleen te gaan doen? Dan kan je je verhaal aan hem laten horen en is zij er niet bij. Je zou ook eerst het een en ander op kunnen schrijven, of een brief aan je vader kunnen schrijven om daarin uit te leggen wat je lastig vindt aan de situatie.

  Ik wil je ook graag wijzen op de Open Brief aan alle kinderen van gescheiden ouders van Villa Pinedo: als je deze leest voel je hopelijk dat je zeker niet alleen staat in deze lastige situatie en voel je je een beetje gesteund. Deze vindt je hier: https://www.villapinedo.nl/open-brieven/ . Verder is er ook zo’n soort brief voor alle gescheiden ouders, deze vindt je hier: https://www.villapinedo.nl/open-brief-voor-ouders/ . Je kan deze misschien uitprinten en aan je vader laten lezen, gewoon om wat begrip te creëren voor hoe ingewikkeld het kan zijn als je ouders uit elkaar zijn en wat voor gevoelens dat bij jou bijvoorbeeld kan oproepen. Misschien weet je vader wel helemaal niet hoe jij je voelt?

  Hopelijk heb je hier wat aan. Ik wens je veel succes!

  Liefs,
  Rosa

Laat een reactie achter