Loïs (13) in

De band met mijn vader

Hallo ik ben Loïs,
Ik ben 13 jaar Woon bij mijn moeder.
Ik en mijn vader hebben niet zo’n goeie band. Ik probeer te zorgen dat onze band beter word, maar het lijkt alsof hij zijn best niet doet. Ik probeer het al een tijdje maar er komt geen verandering in. Ik en zelfs mijn moeder heeft een keer geprobeerd te zeggen dat de band niet zo goed is en dat we er samen aan kunnen werken om de band beter te maken. Dan zegt mijn vader dat we al een goeie band hebben, en dat er niks te verbeteren valt. Ik heb het opgegeven en ga steeds weiniger naar hem toe. Ik weet niet van wie mijn vader het dan wel aan neemt of van niemand? Ik heb ook al geprobeerd om hem niet meer te zien en geen contact meer te hebben, maar dat kan ik niet.

Wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Stijltje
29 dagen geleden

Wat naar lo goed dat je het met mensen deelt

Fleur
1 maand geleden

Hi Loïs, wat verveld om te lezen dat je niet zo’n goeie band hebt met je vader. Ik vind het wel echt super knap van je dat je hierin al actie hebt ondernomen. Ik durfde dat echt niet toen ik 13 was. Jammer dat je vader zegt dat er niets verbetert hoeft te worden. Zou je het er nog eens met hem over kunnen hebben? Wat mij altijd erg helpt in een gesprek is om vanuit mijn eigen gevoel te praten. Je houdt het dan echt bij jezelf. Ik zeg dan bijvoorbeeld niet: ”Onze band is niet goed” maar ik… Lees verder »

Pleun
1 maand geleden

Hey Loïs, Wat vervelend om te lezen dat je voor jou gevoel geen goede band hebt met je vader en je het idee hebt dat hij hier zijn best niet voor doet. Super goed dat je al (samen met je moeder) hebt aangegeven dat je zou willen dat jullie band beter wordt. Na de scheiding van mijn ouders is de band met mijn vader ook veranderd. Ik vond dit heel lastig en heb ook geprobeerd de band beter te maken en dit lukte ook niet goed. Wat erg frustrerend en eenzaam voelde voor mij. Op een gegeven moment merkte ik… Lees verder »

Noza
1 maand geleden

Hoi Loïs, Wat moedig van je om je gevoelens te delen. Het kan echt lastig zijn als je merkt dat de band met je vader niet zo goed is en je graag wilt dat het beter wordt. Ik begrijp dat je al veel hebt geprobeerd, maar het lijkt niet te veranderen. Je bent hier zeker niet alleen in, ik heb zelf ook bijna geen band met mijn vader kunnen opbouwen. Mijn moeder was een soort tweede vader voor me. Dus ik begrijp hoe je je voelt. Het kan frustrerend zijn als je vader zegt dat jullie al een goede band… Lees verder »