Luna (12 jaar) in

Dagboek

Hoi allemaal,
Ik heb pas op het forum ook een vraag gesteld. Ik ben er toen achter gekomen dat veel van julllie briefen schrijven of een dagboek bij houden. Schrijfen jullie elke dag in jullie dagboek?!

Mvg Luna

3 reacties

 1. Dolores op 26 december 2018 om 23:57

  Hey lieve Luna,
  wat een goede vraag van je!
  Ik heb zeker een dagboek, ik vergeet er alleen vaak in te schrijven omdat ik het zo erg druk heb, maar ik vindt het wel ontzettend fijn en het is nog leuker om het later terug te lezen. Heb jij ook een dagboek? Als je van schrijven houdt is dat ontzettend fijn.
  Je kan lekker je gevoelens van je af schrijven en je dan veel beter voelen als je verdrietig bent of opgelucht als je iets graag kwijt wou.
  Ik kan in mijn eigen dagboek zien hoe ik me in die periode voelde. In de tijd dat mijn ouders nog samen waren en de tijd dat ze gingen schrijven. Ik zie mezelf heel erg groeien en veranderen in mijn woorden. Dat is heel mooi om terug te zien.

  Ik hoop dat een dagboek bijhouden voor jou ontzettend fijn is!

  Liefs, Dolores

 2. Samantha op 24 december 2018 om 12:24

  Lieve Luna,

  Wat fijn dat je ons forum weet te vinden en je vragen hier stelt. Ik ben inderdaad ook iemand die het fijn vindt om een dagboek bij te houden. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt hoe vaak iedereen erin schrijft. Ik denk dat dat best persoonlijk is. Sommige zullen er elke dag in schrijven, terwijl andere dit misschien maar eens per week doen. Ik deed het altijd wanneer het mij uitkwam. Vooral wanneer ik me wat minder fijn voelde, dan vond ik het fijn om te schrijven. Dat luchtte altijd heel erg op. Dus dat was lang niet altijd elke dag. Wat ik wel elke dat deed, was voor mezelf opschrijven welke 3 dingen fijn waren aan die dag. Op die manier werd ik heel erg bewust van hoeveel fijne dingen er eigenlijk waren. Vooral wanneer ik me verdrietig voelde, konden die positieve-dingen-lijstjes me wel weer wat opvrolijken.

  Hopelijk heb je wat aan mijn verhaal. Als je meer vragen hebt, dan mag je ze natuurlijk altijd stellen 🙂

  Veel liefs,
  Samantha

 3. Lisa op 23 december 2018 om 21:47

  Hoi lieve Luna,

  Wat fijn dat je ons al eerder hebt weten te vinden en wat goed dat je hier weer een vraag komt stellen!
  Om mijn hoofd leeg te maken of gedachtes eruit te kunnen gooien schrijf ik soms in mijn dagboek. Eigenlijk heb ik hier geen specifiek moment voor.
  Als ik het gevoel heb dat het fijn kan zijn om even mijn hoofd leeg te maken, dan pak ik mijn dagboek erbij en schrijf ik op wat ik kwijt wil. Dit kan één bladzijde zijn, twee, drie, soms ook maar 5 woorden… Mij hielp het heel erg om mezelf niet te dwingen elke dag te schrijven, maar om gewoon te kijken wanneer ik zelf iets kwijt wil.
  Hoe zou je het vinden om te schrijven in een dagboek?
  Ik merkte heel erg aan mezelf dat het oplucht om na een vervelend moment alles op te schrijven wat me dwars zat.
  Weet je wat ook kan helpen?
  Schrijf de positieve en leuke dingen op die je op een dag hebt meegemaakt, zo weet je ook heel goed wat voor leuke dingen je allemaal hebt en hier kan je je weer aan vasthouden als je misschien een beetje verdrietig bent. Hoe zou je dat vinden?

  Veel succes en onthoud dat je altijd vragen kan stellen op het forum!
  Liefs, Lisa

Laat een reactie achter