Zoë (13 jaar) in

Coping

Een veilige jeugd heb ik nooit gehad. 4 jaar lang was ik elke dag bang dat de man die zich mijn stiefvader noemde mijn moeder iets aan zou doen. Ik zie hem nog steeds. Omdat hij de vader is van mijn broertje. Maar als het zou kunnen zou ik hem nooit meer zien. Ik heb professionele hulp gehad zo’n jaar geleden. Maar nu lijkt het alsof ik weer helemaal terugval. Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Feline
Feline
9 jaren geleden

Hallo, Wat rot om te lezen dat je nooit echt een veilige jeugd hebt gehad. Fijn dat je daar wel hulp voor hebt gehad een jaar geleden. Ik herken het feit wel dat je professionele hulp ergens voor krijgt, dan gaat het goed, en op gegeven moment krijg je even een terug val. Ik denk dat dit vaker gebeurd helaas. Misschien is het handig om inderdaad zoals Evi zegt weer tijdelijk de hulp op te zoeken die je toen der tijd hebt gehad. Ik vond dit prettig omdat ze je achtergrond al kennen, dus je daar niet meer over hoeft… Lees verder »

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hallo, Wat vervelend dat je een terug val hebt. 4 jaar in angst leven moet heel erg zijn. Ik heb zelf ook zoiets meegemaakt. Na 2 jaar bij mijn moeders ex vriend te hebben gewoond kregen wij gelukkig met urgentie een nieuwe woning. Voor jou is het natuurlijk lastig omdat je hem nog steeds ziet omdat hij de vader is van je broertje. Wat bij mij heeft geholpen is praten met goede vriendinnen of mijn moeder. of wat dara zegt: het van je af schrijven. Mocht je er echt nog steeds last van hebben dan zou ik nog een keer… Lees verder »

Dara
Dara
9 jaren geleden

Hallo, Vervelend dat het weer slechter gaat. Wat mij vaak helpt is om te schrijven. Gewoon alles opschrijven wat er in je hoofd gebeurt. En misschien ook schrijven wat er allemaal in het verleden gebeurt is. Het helpt je om alles op een rijtje te krijgen en meer inzicht te hebben in wat er eigenlijk allemaal aan de hand is. Er zijn ook onderzoeken gedaan die bewijzen dat dit inderdaad helpt. Maar iedereen z’n hoofd is anders natuurlijk, dus ik weet niet of het jou ook zou helpen. Misschien dat een andere soort van uitlaatklep/expressie bij jou beter past, maar… Lees verder »