R. (16 jaar) in

Contact vader verbreken

Hoi!
ik heb afgelopen week besloten om het contact met mijn vader te verbreken. Na 7 jaar ellende, heel veel pijn en heel veel verdriet, werd het tijd om voor mijzelf te kiezen in plaats van zijn gevoelens. Nu is dit alleen geen makkelijke keuze voor mij (geweest) en ben ik hier heel erg verdrietig om. Ik voel allemaal dingen door elkaar, waaronder spijt, twijfel, teleurstelling maar ook rust, opluchting en een soort last die van mijn schouders af valt. Ik heb het gevoel dat alles wat ik meemaak alleen maar zwaarder wordt in plaats van makkelijker, zoals iedereen altijd zegt. Dit berichtje is een soort laatste hoop op een goede tip hoe ik dit kan hendelen, want ik heb echt het gevoel dat ik bijna overspannen wordt, omdat het gewoon te vaak te veel is en er wordt te vaak te veel van mij verwacht.
heeft iemand tips voor mij? iemand hetzelfde meegemaakt, die zijn gevoelens of gedachtes van toen en/of nu wil delen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Imme
19 dagen geleden

Hoi ik heb het contact met mijn vader 2 jaar geleden ook verbroken en ik voelde me toen best wel schuldig naar mijn vader toe en dat heb ik nu soms ook nog maar je moet onthouden dat jij ook een mening hebt en dat jij ook mag zeggen wat jij er van vind . Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Doei

Evy
Evy
23 dagen geleden

Hi! Wat goed dat je een bericht hebt geplaats op het forum. Na de scheiding van mijn ouders heb ik ook voor 9 maanden geen contact gehad met mijn vader, Hij begon al 2 weken nadat de scheiding officieel rond was met daten, ik vond dit erg moeilijk en voor mijn gevoel ging hij te snel verder met zijn leven alsof er niks aan de hand was. Ik vond dit erg lastig om te accepteren en voelde mij door hem genegeerd en ik was nog erg boos op hem aangezien hij was vreemdgegaan. Voor mij was dit ook een enorme… Lees verder »

Nienke
23 dagen geleden

Hoi lieve R, Wat ontzettend rot voor jou dat je het contact met je vader hebt verbroken. Het is heel logisch dat je je hier enorm verdrietig om voelt, en ik vind het allereerst super goed en knap dat je je verhaal deelt op het forum. Ik heb zelf ook het contact verbroken met mijn vader, ook toen ik 16 jaar was. Natuurlijk weet ik niet wat jouw situatie precies is, maar bij mij was het heel ingewikkeld en moeilijk voor een lange tijd. In mijn geval heb ik het contact verbroken omdat mijn stiefmoeder steeds zonder reden boos op… Lees verder »