() in

Contact (stief)zus

Hoi allemaal!
Zo’n tien jaar geleden zijn mijn ouders gescheiden. Vrij kort na de scheiding kreeg mijn vader een nieuwe relatie met een vrouw die ook een dochter heeft. In de eerste jaren kon ik heel goed met haar dochter overweg. Ze was jaren mijn beste vriendin en ze voelde voor mij als een echt zusje aan. We deelden alles samen en hadden de grootste lol. Toen ik een jaar of 17/18 was kwam daar verandering in. Ze had een druk sociaal leven en ging liever naar haar ‘echte’ vriendinnen toe. Als ik wat met haar afsprak zei ze me vaak op het laatste moment af of moest ik haar bellen waar ze bleef om vervolgens te horen dat ze me vergeten was. Dat kwetste me en deed me verdriet. Ik keek altijd erg naar onze dagen samen uit. Doordat ze zo afstandelijk werd en ik continu teleurgesteld werd, heb ik toen besloten het contact te verbreken, ondanks dat dit me erg zeer deed.
Ik zie haar nu twee keer per jaar op familiefeesten ongeveer. Dan kunnen we wel met elkaar door één deur, maar het blijft confronterend. We zijn vreemden van elkaar geworden en dat vind ik nog steeds er jammer. Nu gaat mijn vader na 10 jaar trouwen met haar moeder in feb. en wordt zij officieel mijn stiefzusje. Ik wil daarom nog één poging doen om het contact te herstellen en heb eind deze maand een afspraak met haar staan.
In de hoop dat het doorgaat… Ik vroeg me af of jullie dit toevallig ook herkennen en of jullie tips voor mij hebben hoe ik dit gesprek met haar aan kan gaan.
Liefs!
Joëlle

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments