() in

Communicatie ouders bijdrage

Lieve allemaal,

Toen mijn ouders uit elkaar gingen, was ik 7 jaar. Zij hebben er altijd voor gezorgd dat ik mij nooit druk hoefde te maken over de opvoeding, dat hadden ze allemaal netjes geregeld. Ik heb ook altijd een goede band gehad met mijn ouders, totdat mijn vader twee jaar geleden ging scheiden van mijn bonusmoeder. Dit was zijn fout, en toen ik hem daarmee confronteerde is onze band verzwakt.
Mijn ouders hebben toen ik ging studeren samen bepaald hoeveel ze mij zouden ondersteunen in de maand (collegegeld, boeken, andere uitgaven, zorgpremie etc.). Mijn vader is nu werkloos, dus hij heeft nu minder te besteden, wat ik heel logisch vind.
Hij wil nu minder gaan betalen in de maand. Dit vind ik geen probleem, alleen vind ik wel dat het eerlijk moet zijn naar mijn moeder toe. Ik vind dus dat zij dan ook minder hoeft te betalen. Ik vind alleen wel dat ze dit samen moeten oplossen en samen moeten kijken wat ze dan willen gaan bijdragen.
Mijn vader communiceert nu alleen naar mij toe. Ik heb wel aan mijn moeder verteld wat er speelt, maar zij zei dat hij nog niets aan haar heeft gevraagd. Ik heb mijn vader tweemaal face to face, en drie keer via WhatsApp verteld dat ik liever heb dat hij het met mijn moeder verder regelt.
Hij reageert niet meer op App en mijn moeder heeft hem dus ook niet gesproken. Ik wil hem liever niet bellen, want ik vind dat de bal nu bij hem ligt. Ik denk dat hij niets gaat overleggen en gewoon minder overmaakt dan mijn moeder.

Groetjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments