Hazel (13) in

Brief aan de kinderrechter

Wat moet ik in een brief aan de kinderechter schrijfen als ik naar mijn vader toe wil verhuizen ?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lynn
2 jaren geleden

maar in het echt heet ik lynn want de naam theo is die van mijn vader en deze computer is van mijn vader!

Lynn
2 jaren geleden

wat niet leuk hazel!

Sam
Sam
2 jaren geleden

Hoi Hazel, goed dat je deze vraag stelt op het forum. Het is belangrijk dat je in ieder geval duidelijk laat weten dat je graag bij je vader wilt gaat wonen, en waarom je bij je vader wilt wonen. Je mag zelf niet kiezen over bij wie je wilt wonen, maar de rechter zal rekening houden met jouw wensen en in jouw belang denken. Het is verder aan te raden het niet al te ingewikkeld te maken en eerlijk te zijn in wat je wilt, denkt en voelt. Ik hoop je voldoende geholpen te hebben, mocht je meer willen weten… Lees verder »

D
D
2 jaren geleden

Hi Hazel, Je brief aan de kinderrechter mag super eerlijk zijn, het fijne is dat hij/zij het gaat lezen en meeneemt in zijn/haar beslissing. Misschien helpt het om een lijstje te maken met wat je graag in je brief wilt schrijven, bijvoorbeeld waarom je bij je vader wilt wonen en niet bij je moeder of hoe je je nu voelt over de huidige woonsituatie. Ik heb zelf nooit een brief geschreven omdat ik te jong was, maar mijn zus heeft het wel gedaan. Zij had opgeschreven wat ze het allerliefst zou willen dat de rechter zou doen en waarom ze… Lees verder »

Cas
Cas
2 jaren geleden

Hoi Hazel, Wat goed dat je je vraag op het forum stelt! Ik heb persoonlijk geen ervaring met de kinderrechter. Maar ik weet wel dat de kinderrechter altijd kijkt naar wat voor het kind het beste is. Als ik in jou schoenen zou staan zou ik in de brief naar de kinderrechter precies vertellen hoe ik me voel en wat ik fijn zou vinden. Als dat in jou geval is dat je graag bij je vader wilt wonen zou ik dat ook op zo’n manier opschrijven, denk hierbij aan een zin als: “ik zou het fijn vinden om bij mijn… Lees verder »