Noa (15 jaar) in

Boosheid blijft

heei villa pinedo,

mijn ouders zijn gescheiden sinds mijn 2e en heb daar nog erg last van. inmiddels heeft mijn moeder een nieuwe man en mijn vader heeft nu net een kind van een andere vrouw. mijn vader is al 46…
met mijn stiefmoeder kan ik het echt niet goed vinden en weet niet hoe ik met mijn vader en haar om moet gaan. een jaar geleden werd ik depressief en schopte overal tegen aan. soms heb ik daar nog last van. toen ik hoorde dat mijn stiefmoeder zwanger was had ik net 2 weken besloten dat ik niet meer naar mijn vader wilde. de reden daarvan was dat ik 2 heftige ruzies heb gehad met mijn stiefmoeder waar de krassen in mijn nek stonden van haar nagels. ze leek wel bezeten zo boos was ze. en ze probeert mijn leven zwart te maken wat haar aardig goed is gelukt.. elke keer word ik zo boos en ook nu ik hier over schrijf komt die boosheid weer naar boven. ik mag mezelf niet zijn toen ik jonger was: mijn haar mocht niet los of moest gestyld worden, ik mocht geen makeup op, en er waren aparte regels en deed alles verkeerd. nu ze een kind hebben doet me dat elke dag pijn. ik doe de 2 klas nu opnieuw omdat het zo slecht met me ging. ik heb mijn vader een jaar niet meer gezien. vroeger zou het misschien kunnen zijn (ik weet niet of mijn vader het zo bedoeld heeft) dat ik seksueel misbruikt ben geweest. ik en mijn zusje (echte zusje) kunnen een paar dingen herrinneren dat mijn vader het grappig vond om dat velletje van zijn geslachtsdeel omhoog te halen. als ik dit ooit tegen mijn vader zou zeggen zou hij me haten. hij zou me kapot maken. ik houd op een of andere manier van mijn vader, maar na alles wat hij heeft geflikt bij mijn moeder en mij mibruikt zou hebben maakt me agressief en boos. een aantal dagen geleden heb ik gehoord dat mijn moeder een jaar na de scheiding is opgebelt en haar is verteld dat mijn stiefmoeder en vader al langer met elkaar omgingen. ik weet dus bijna zeker dat mijn vader is vreemdgegaan. mijn moeder is achtergelaten met 2 kinderen en ze was nog zwanger. ik weet gewoon niet zo goed wat ik moet doen. toen ik hoorde dat de baby er kwam was ik zo stil. de beetjes hoop die ik had dat mijn ouders nog van elkaar konden gaan houden was ineens weg. ik ben nog steeds verbaasd dat ik niet tekeer ging. nu de baby er is is mijn vader alleen bij haar. alles draait om haar, en ik word niet meer gezien of gevraagd of ik wil komen. ik heb een half jaar in therapie gezeten en mijn band tussen mijn moeder en ik is wel beter geworden en ik kan nu ook weer lachen, maar de boosheid van mijn vader en stiefmoeder blijft. door alle pijn ging ik mezelf pijn doen, dus er staan wel wat littekens op mijn arm. tegenwoordig scheiden er zoveel mensen, en mensen weten niet wat ze er mee kapot maken.. ik weet gewoon niet hoe ik met mijn vader en stiefmoeder om moet gaan.
hebben jullie tips?

groetjes Noa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nomi
Nomi
10 jaren geleden

mijn ouders zijn nu al 4 jaar gescheiden.
Mijn mama heeft al een nieuwe vriend ik vind hem echt super tof maar, ik zit er nog wel mee in en dan moet ik huilen. 🙁
heeft iemand nog een tip???
( mijn papa heeft geen vriendin)

groetjes Nomi

Noa
Noa
10 jaren geleden

hoi Tessa.. bedankt voor je tips.. ik denk dat ik maar een brief ga schrijven, ik denk ook niet dat ik zelf naar mijn vader durf. ik vind het wel heel interessant om te lezen hoe iemand met dezelfde situatie omgaat als ik. echt heel erg bedankt dat je hebt gereageerd. ik vind het echt fijn dat er zoveel mensen er wél voor je zijn, wat ik niet echt bij mijn ouder heb gehad. en zelf mocht ik nooit over de scheiding beginnen. ik wil mijn vader nu een tijd niet meer zien en hij vraagt ook niet meer of… Lees verder »

Tessa
Tessa
10 jaren geleden

Hoi Noa, Dat is nogal een verhaal. Het gevoel dat jij beschrijft, dat je het gevoel dat je niet meer wordt gezien door je vader en stiefmoeder, herken ik. Mijn vader is ook hertrouwd en heeft twee kinderen gekregen. Ik ben gek op deze twee kinderen en ik zie ze ook als als mijn broertje en zusje. Maar dat gevoel van dat het nieuwe kind belangrijker is, of beter gezegd dat er een nieuw gezin is, dat is een heel naar gevoel. Natuurlijk, het is niet zo gek dat als er een nieuw kindje komt daar simpelweg meer aandacht naartoe… Lees verder »