Bijbaantje

hoi. ik ben 13 jasr, en nu mag ik een bijbaantje nemen van mama, ik mag bij hetzelfde bedrijf gaan werken als mijn broer. maar ik mag dat niet van mijn vader. wat moet ik nu doen?

2 reacties

 1. Samantha op 5 februari 2019 om 18:50

  Hoi lieve Teun,

  Wat goed dat je ons hier om advies komt vragen zeg. Je schrijft dat je nu 13 bent en een bijbaantje mag. Ik kan me goed voorstellen dat je dat graag wilt, eigen geld verdienen. Ik mocht dat ook rond die leeftijd, dat kan ik me nog wel herinneren. Ik weet ook nog dat het in het begin wel lastig was, omdat ik daardoor dan mijn vader minder vaak kon zien (ik was vaak in het weekend bij hem, en werken was ook vaak in het weekend). Maar na even puzzelen zijn we er samen wel uit gekomen. We hebben samen gepraat over wat we allebei fijn vonden, en hoe we het konden oplossen. Jij schrijft dat jouw vader het niet eens is met je moeder, en dat je van hem geen bijbaantje mag. Heb je er al met hem over gepraat? Bij mij mocht het wel van mijn vader, maar hij vond het bijvoorbeeld niet leuk dat hij me dan minder vaak zag, dat zou bij jou misschien ook een reden kunnen zijn. Of misschien heeft je vader wel hele andere redenen, dat zou natuurlijk ook kunnen. Ik denk in ieder geval dat het goed is om er samen over in gesprek te gaan, of misschien wel met je moeder of je broer ook erbij. Hij kan jou dan uitleggen waarom hij vindt dat het niet mag en jij kan uitleggen waarom je het wel heel graag zou willen. En wie weet kunnen jullie dan uiteindelijk wel tot een oplossing komen waar jullie allebei blij mee zijn. Praten is iets wat mij vroeger wel vaak heeft geholpen. Ik denk dat dat jou in deze situatie ook kan helpen 🙂

  Ik hoop je hiermee een beetje te hebben geholpen. Als je toch meer vragen hebt, dan mag je ze natuurlijk altijd hier stellen.

  Ik wens je veel liefs,
  Samantha

 2. Dolores op 3 februari 2019 om 13:28

  Hey lieve Teun,
  Wat fijn dat je hier een berichtje achterlaat en wat jammer dat je geen bijbaantje van je vader mag hebben. Heb je hem al gevraagd waarom? Je kan hem uitleggen dat je graag het baantje wilt en waarom. Of kan mama met papa praten? Ik heb hier zelf geen ervaring mee omdat ik eigenlijk altijd wel zulke dingen mocht doen, maar ik weet wel dat je met praten het verst komt. Misschien kan zelfs je broer papa vertellen wat voor leuk baantje het is en je vader zo een beetje geruststellen.

  Ik wens je alle geluk toe!

  Liefs, Dolores

Laat een reactie achter