Niek (12 jaar) in

Bemoeien

mijn stief vader is echt een klootzak want hij moet zich altijd overal mee bemoeien ik heb al een jaar ruzie met hem. mijn moeder zegt dat ik me niet moet aanstellen maar hij weet het ook altijd beter.
wat moet ik doen om hem uit huis te krijgen

4 reacties

 1. catlyn op 16 januari 2019 om 16:50

  lieve Niek,
  liefde maakt blind, dus als je ma echt heel verliefd op hem is denk ik dat het heel moeilijk is voor haar om zijn slechte gedrag te aanvaarden en onder ogen te komen.
  het is altijd naar als je niet met je stiefouder(s) om kan gaan. Praat je op het moment met iemand?
  ik denk niet dat er heel snel iets gaat veranderen aan de situatie maar als je misschien met iemand van je eigen leeftijd praat of ongeveer jouw leeftijd, dan lucht dat misschien ook op!
  je kunt mij altijd berichten!

  mvg,
  Catlyn Rose

 2. Nicole op 9 januari 2019 om 21:47

  Lieve Niek,

  Super goed dat je hier je verhaal met ons deelt! Ik begrijp uit jouw verhaal dat de situatie rondom je stiefvader je erg hoog zit, dat kan ik goed begrijpen als hij zichzelf continu met jou bemoeid.

  Jouw verhaal is ontzettend herkenbaar voor me, ik heb zelf ook een stiefvader die zich veel met mij bemoeid. Ik vind dat helemaal niet fijn en ik wil ook niet dat hij de baas speelt over mij. Ik heb erg lang met dit vervelende gevoel rondgelopen, ik wist niet wat ik ermee moest doen en hoe ik het kon oplossen. Ik had ook super vaak ruzie met mijn stiefvader en het werd alleen maar erger, er ontstond een erg vervelende sfeer die voor niemand goed was. Ik heb toen uiteindelijk besloten om met mijn stiefvader in gesprek te gaan en hem uit te leggen hoe zijn gedrag voor mij was. Door allebei rustig te blijven konden we samen op zoek naar oplossingen in de plaats van continu met verwijten te komen. Na het gesprek ging het zeker beter en was de sfeer ook weer beter!
  Zou jij het fijn vinden om met iemand in jouw omgeving te delen hoe je over je stiefvader denkt? Misschien kan hij/zij samen met jou kijken hoe jij je in deze situatie beter kunt voelen.
  Je geeft aan dat je moeder zegt dat je je niet moet aanstellen, dat is vervelend voor jou zeg! Denk je dat het wel kan helpen als je bijvoorbeeld een brief schrijft naar haar waarin je je gevoelens deelt?
  Denk er maar eens over na! Je mag ook altijd met een van ons praten, we hebben hier een speciale chat-app voor! Je kunt hier meer informatie over vinden op https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/.

  Ik hoop dat je hier iets mee kunt en je je snel fijner voelt thuis Niek!

  Liefs,
  Nicole

 3. Rosa op 7 januari 2019 om 16:23

  Beste Niek,

  Dankjewel dat je je bericht hier deelt op het forum! Heel vervelend dat het zo stroef gaat tussen jou en je stiefvader: ik weet 100% zeker dat er veel zijn hier op het forum die je in je bericht herkennen: ik in ieder geval.

  Ik kan me herinneren dat ik het heel erg irritant vond dat mijn stiefvader altijd alles beter leek te weten. Wij woonden 4 jaar lang bij hem in huis en ik vond het af en toe verschrikkelijk. Mijn moeder wilde geen ruzie met hem of überhaupt confrontatie en nam het niet voor me op. Er tegenin gaan hielp kennelijk niet. Ik heb toen op een gegeven moment een stapje terug gedaan en dit verhaal aan mijn vader verteld. Hij gaf me de tip om een keer alles op papier te zetten, zodat mijn verhaal en mijn gevoelens wel duidelijk waren, maar ik dit niet hoefde te doen op het moment dat ik boos of geirriteerd was.

  Dat heeft mij toen best wel geholpen: ik voelde me wat minder gefrustreerd en kon in eerste instantie aan mijn moeder duidelijk maken hoe zuur ik de situatie vond. Daarmee had zij ook wat tijd om na te denken over mijn woorden en daar op te reageren, in plaats van in een confrontatie waar ik boos was op mijn stiefvader en daarna ook op haar.

  Het heeft niet alles opgelost, maar ik voelde me daardoor wel gehoord: mijn moeder heeft later de brief ook aan mijn stiefvader laten lezen en hij kon toen in ieder geval wel inzien hoe lastig ik de situatie vond op dat moment. Het is in ieder geval een eerste stap, en jij kan op een rustige manier laten merken hoe je je voelt en hoe de situatie voor jou is. Want eerlijk gezegd: het is een moeilijke situatie als er stief-familie is, dat is voor iedereen zo. Het is niet je keuze, en toch moet je er mee leren leven 🙂

  Ik hoop dat je wat hebt aan mijn verhaal, en misschien kan je zelf proberen een keer je gevoelens op papier te zetten en te laten lezen eerst door je moeder en eventueel later ook door je stiefvader. Verder wil ik je graag wijzen op de open brief aan alle kinderen van gescheiden ouders, hierin lees je dat je in ieder geval niet alleen ervoor staat: deze vind je hier https://www.villapinedo.nl/open-brieven/ . Er is ook een brief aan alle gescheiden ouders, misschien is het een idee om deze aan je moeder te laten lezen? En later ook aan je stiefvader? Deze vind je hier: https://www.villapinedo.nl/open-brief-voor-ouders/ . Het lost natuurlijk niet alles in 1x op, maar het kan wel helpen in elkaar iets beter te begrijpen / voor te stellen hoe de situatie is voor de ander.

  Ik wens je heel veel sterkte!

  Liefs,
  Rosa

 4. kaylee op 7 januari 2019 om 15:05

  Lieve niek, wat fijn dat jij jouw vraag met ons wilt delen en hier durft te stellen. wat vervelend om te lezen dat je al zolang ruzie met hem hebt. ik heb vroeger heel veel ruzie gehad met mijn stiefmoeder, zij moest ook altijd overal op reageren en dat vond ik ook erg vervelend. het voelde dan net of mijn vader alleen maar naar haar luisterde en niet naar mij waardoor ik mij veel vaker af ging zonderen in huis en veel meer buiten was. wat ik toen destijds heb gedaan is gewoon eigenlijk heel veel erover gepraat met mijn vader. dan ging ik bijvoorbeeld even een stukje met hem lopen buiten zodat we even weg waren van huis en dan probeerde ik mijn gevoel naar hem toe uit te leggen. zou je dit ook eens kunnen proberen met jouw moeder? wanneer jullie even met zn 2en zijn dat je dan probeert uit te leggen hoe jij je voelt door de situatie, misschien kan zij dan meer begrip tonen naar jou toe, en kan jij misschien je stiefvader ook iets meer accepteren. het lijkt mij geen goed idee om hem uit huis te proberen te krijgen, want hier ben ik namelijk toen destijds voor beschuldigd, dat ik dat wilde, terwijl het enigste wat ik wilde was gewoon mijzelf kunnen zijn en niet continu door haar gecommandeerd worden.
  hopelijk heb je wat aan mijn verhaal.

  Liefs, kaylee

Laat een reactie achter