Anoniempje (12 jaar) in

Begrijpen

Hallo, mijn ouders zijn net in scheiding. Ik weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Natuurlijk ben ik heel verdrietig maar op school laat ik dat niet altijd blijken. Ik heb het aan 2 vriendinnen vertelt en verder weet mijn mentor het op school. Tegen degene die het niet weten doe ik maar normaal alsof er niks aan de hand is. Maar ik wil het eigenlijk helemaal niet verbergen. Ik wil dat ze weten waarom ik wel is een dipje heb zodat ze me kunnen begrijpen. Daarom wil ik het ze wel vertellen maar ik weet niet wanneer. Dat vind ik heel eng. Ik weet niet hoe ze zouden reageren. Er is echt nooit een moment voor. Weten jullie misschien een goede manier en moment om het te vertellen? Alvast heel erg bedankt!
Xxx anoniempje

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
Laura
9 jaren geleden

Hey lieve anoniempjes, Ik ben Laura, 21 jaar en mijn ouders zijn drie jaar geleden gescheiden. Zelf vond ik het ook heel moeilijk om het aan vriendinnetjes en klasgenootjes te vertellen. Het kan helpen om het eerst tegen je juf of meester te zeggen. Hij of zij kan jou dan helpen om het ook aam de andere jongens en meisjes in de klas te vertellen . Als je het verteld hebt lucht het wel heel erg op, ik had veel minder buikpijn. Ook ging ik vaak tekeningen maken of verhaaltjes schrijven, dan was het allemaal eventjes minder erg. Ik weet… Lees verder »

meisje
meisje
9 jaren geleden

hii,
Ik las je bericht en ik heb echt precies hetzelfde. Ik heb het nog steeds niet vertelt aan mijn klas. Maar ik denk dat ik dat snel wil doen. Bijna niemand weet het. Maar ik wil dat ze het weten. Ik ga het binnenkort zeggen. Hopelijk jij ook.

xx

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Lieve anoniem,
Toen ik je berichtje las herkende ik mezelf er helemaal in. Ik heb het op school ook best lang volgehouden om te doen alsof er niks aan de hand is, maar toch is het beter om te vertellen. Toen mijn ouders in scheiding lagen zat ik nog op de basisschool. Ik heb toen aan de juf gevraagd of ze er een momentje voor wilde maken in de kring en toen heb ik het verteld. Het lucht heel erg op vooral omdat het fijn is dat je klasgenoten er rekening mee kunnen houden. Sterkte en succes met het vertellen!